انتخاب رشته
شهریور 31, 1402 1402-07-19 14:57انتخاب رشته
رشته تجربی
رشته تجربی یکی از رشتههای تحصیلی در سیستم آموزش عالی است که برای دانشآموزان علاقهمند به علوم طبیعی و ریاضی مناسب است. در ایران، رشته تجربی شامل دروسی مانند فیزیک، شیمی، زیستشناسی، زمین شناسی، ریاضی و علوم تجربی دیگر است.
انتخاب رشته تجربی برای دانشآموزانی که به دنیای علوم و تکنولوژی علاقهمند هستند، بسیار مناسب است. این رشتهها نقش مهمی در پیشرفت علوم و فناوری دارند و فرصتهای شغلی زیادی در حوزههای مختلف مانند مهندسی، پزشکی، بهداشت عمومی، فنآوری اطلاعات، فیزیک پزشکی و غیره ایجاد میکنند.
رشته تجربی به دانشآموزان امکان میدهد تا مهارتهای علمی و تحقیقاتی خود را تقویت کنند. این رشته برای دانشجویان علاقهمند به حل مسائل پیچیده، تجزیه و تحلیل دادهها و کشف نوآوریهای علمی و فناوری مناسب است.
دروس رشته تجربی شامل دروس تئوری و عملی میشوند. دانشجویان در طول دوره تحصیلی خود با استفاده از آزمایشگاهها و تجهیزات مختلف، مطالعه، تحلیل و آزمایشهای علمی را انجام میدهند. همچنین، شرکت در پروژههای تحقیقاتی و گروهی نقش مهمی در تقویت مهارتها و تجربیات عملی دانشجویان دارد.
بعد از فارغالتحصیلی از رشته تجربی، دانشجویان میتوانند به عنوان محققان، دانشمندان، پزشکان و تکنسینهای مختلف در صنایع مرتبط با علوم طبیعی و فناوری فعالیت کنند.
به طور خلاصه، رشته تجربی برای دانشآموزان علاقهمند به علوم و فناوری، حل مسائل و کشف نوآوریهای علمی مناسب است و فرصتهای شغلی گستردهای را در حوزههای مختلف ارائه میدهد.
آمار شرکت کننده های رشته تجربی در سال های گذشته حدود 500هزار نفر بوده است.
یارتیچ همراه و یاور همیشگی شما اینجا است تا بتواند به کامل ترین صورت ممکن اطلاعات و داده های موردنیاز شما را در اختیار شما قرار دهد و تا رسیدن به رویای تحصیلی و شغلی در کنار شما باشد.
در زیر میتوانید درباره تمامی رشته های دانشگاهی تجربی اطلاعات مورد نیاز را کسب کنید.
ما در مدرسه هوشمند یارتیج با توجه سرنوشت ساز بودن فرآیند انتخاب رشته درست و اصولی با نگاهی جامع و کامل به بررسی نقاط قوت و ضعف در خصوص رشتههای دانشگاهی پرداخت است، در این قسمت به رشته مامایی خواهیم پرداخت و این رشته را از جوانب مختلف بررسی خواهم کرد.
تعریف رشته مامایی:
کارشناس مامایی فردی است که در آموزشهای بهداشتی و خدمات بهداشتی به بانوان در سنین باروری و مسائل دوران بارداری و بعد از زایمان ارائه میدهد. دورهی مامایی از قبل بارداری مادران شروع شده و تا شش سالگی کودک ادامه پیدا میکند.
دانشگاه های دارای رشته مامایی:
دانشگاه های دولتی و آزاد
موقعیت های شغلی رشته مامایی:
بیمارستان ها، مراکز جراحی و کلینیکهای بزرگ و مطب شخصی
موقعیت مهاجرتی رشته مامایی:
این رشته با توجه به اینکه در دسته بندی رشتههای پیراپزشکی قرار میگیرد از هر دو لحاظ بورس تحصیلی برای مقطع بالاتر و همچنین فرصت شغلی برای مهاجرت به کشوری های سطح یک جهان بسیار مناسب است.
برخی از دروس رشته مامایی:
مامایی مثل رشتههای پیراپزشکی شامل دروس علوم پایه و دروس اختصاصی است. دروس اختصاصی شامل بارداری و زایمان، بیماریهای زنان، بهداشت مادر و کودک، نوزادان و بیماریهای مربوطه، داخلی جراحی، کودکان و …است. از ترم دوم نیز دورههای کارآموزی شروع میشود.
توانایی مورد نیاز رشته مامایی:
ریزبینی و احساس مسئولیتپذیری بالا، داشتن روحیه قوی و صبر و تحمل بالا، کنترل تکانش و استرس بالا در شرایط خاص، روابط عمومی بسیار بالا، رابطه همکاری و کار تیمی، داشتن روحیه کار کردن در بیمارستان و عدم اضطراب از جمله توانمندیهای یک ماما است.
قطب نمای آینده شغلی رشته مامایی:
نمیتوان درآمد دقیقی را برای رشته مامایی تعیین کرد چون بسیار به عملکرد خود شخص وابسته است، اما میتوان حوزه کاری این رشته را به چهار بخش تقسیم کرد.
- مديریت: موقعیت شغلی مدیریت در صورتی ممکن است که شما کلینیک خود را داشته باشید.
- متخصص: به عنوان یک متخصص شما می توانید مطب شخصی خود را داشته باشید.
- کارمندی: موقعیت شغلی در بیمارستان ها و کلینیک ها
- کارآفرینی: موقعیت شغلی تأسیس کلیک های تخصصی
توضیحات تکمیلی رشته مامایی:
یک فارغ التحصیل مامایی علاوه بر تاسیس مطب شخصی خود میتواند در بخشهای زایمان بیمارستان نیز مشغول به کار شود که البته کاری مشابه با پرستار خواهد داشت. فقط خانمها وارد این رشته میشوند. در ایران مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد مامایی و مشاوره در مامایی وجود دارد.
ما در گروه یارتیج با آرمان یار همیشگی و همراه شما، قصد داریم که با در مهیا کردن، اطلاعات دقیق، علمی و معتبر به شما کمک کنیم تا در فرآیند انتخاب رشته صحیح کنار شما باشیم. در این قسمت به رشته بسیار پرطرفدار پزشکی خواهیم پرداخت و باتوجه به شرایط شغلی و بازار فعلی آن به شما اطلاعات خواهیم داد.
هدف از رشته پزشکی:
هدف رشته پزشکی تامین بهداشت جامعه، کمک به درمان بیماران، رشد و بهبود سلامتی در جامعه و پیشگیری از بروز بیماری هاست.
دانشگاه های رشته پزشکی در سراسر کشور:
اعم از دانشگاه های دولتی و پردیس های خودگردان، آزاد و آزاد خودگردان
توانمندی های لازم برای رشته پزشکی :
علاقه به کمک کردن به مردم، مسئولیتپذیر بودن، دانشجوی پزشکی باید روحیه بالایی داشته باشد و حساس نباشد، روابط اجتماعی بالا و توانایی ارتباط برقرار کردن با مراجعین برای اکثر تخصص های پزشکی لازم است، تحمل فشار روانی و استرس کاری بال را داشته باشد، او باید توانایی تحصیل به مدت طولانی را داشته باشد ، یک پزشک باید با صحنه های دلخراش و خونریزی عادت کند و دقیقا در همان لحظه بهترین عملکرد را داشته باشد.
موقعیت مهاجرتی رشته پزشکی:
این رشته چه در مقطع پزشک عمومی و بالاتر امکان ادامه تحصیل و پیدا کردن شغل در خارج از کشور را به خوبی دارد و جز رشته هایی محسوب می شود که از الویت خوبی برای فاند گرفتن از دانشگاه های معتبر سراسر جهان برخوردار میباشند.
واحدهای درسی رشته پزشکی در دانشگاه
دروس علوم پایه (2.5 سال) که شامل دروس آناتومی، جنین شناسی، فیزیولوژی، بافت شناسی، بیوشیمی، باکتری و ویروس شناسی و درس های اختصاصی مثل بلوک اعصاب، گوارش، ادراری تناسلی، قلب، بلوک بینایی شنوایی، بلوک تنفس، پوست و غدد و… میباشد. دروس رشتهی داخلی (کلیه، خون، روماتولوژی، ریه، قلب، غدد، گوارش) نیز در دوره فیزیوپاتولوژی (1سال) تدریس می شود. همین طور تا انتهای دوره تمامی رشتههای تخصصی پزشکی به صورت عملی در بیمارستان گذارنده می شود.
توضیحات تکمیلی رشته پزشکی:
بر خلاف تصور عموم، قبولی در رشته پزشکی پایان سختی ها نیست. فرد پس از قبولی در این رشته باید بین هفت تا ده سال دیگر به ادامه تحصیل خود مشغول باشد و توانایی گذراندن شیفتهای سنگین را داشته باشد. فرد چیزی حدود چهار سال از دوران تحصیل خود را در شیفتهای طولانی بیمارستان خواهد گذراند. امروزه پزشکان عمومی درآمد چندانی ندارند و بازار کار خوبی برای آنها وجود ندارد و یک فضای رقابتی وجود دارد و فرد برای درآمد بهتر، باید به حتما برای تخصص اقدام کند.
از چه زمانی کار عملی در رشته پزشکی آغاز میشود؟
دانشجویان رشته از ترم 7 به عنوان کارآموز (استاجر) وارد بیمارستان میشوند و از ترم 11 به عنوان کارورز (اینترن) در بیمارستان کار میکنند.
ما در مجموعه یارتیج با هدف شفاف سازی شرایط شغلی، بازار کار و توانایی های لازم هر شغل، شما در انتخاب رشته کامل و کارآمد کمک خواهیم کرد. در این قسمت به رشته دندان پزشکی خواهیم پرداخت و این رشته را از زاویههای مختلف بررسی خواهیم کرد.
تعریف رشته دندان پزشکی:
این رشته یکی از پرطرفدارترین و پول سازترین رشتههای شاخهی بهداشت و درمان است. وظیفه یک دندان پزشک تشخیص و درمان بیماری های دهان و دندان است. دانشجویان این رشته ساخت پروتزهای دندانی، جراحی های دهان، لثه و دندان، نحوه استفاده از ابزار دندان پزشکی و دستگاهها و شناخت اجزای فک و صورت را در دانشگاه میآموزند.
دانشگاه های دارای رشته دندان پزشکی:
دانشگاه های دولتی، پردیس خودگردان و دانشگاه آزاد و آزاد خودگردان
موقعیت های شغلی رشته دندان پزشکی:
بیمارستان ها، مراکز جراحی و کلینیکهای بزرگ، مراکز بهداشتی و درمانی، مطب شخصی
موقعیت مهاجرتی رشته دندان پزشکی:
کشورهای بسیاری به دنبال این تخصص هستند، آلمان، استرالیا، امارات و… همچنین کانادا برای اشتغال در این رشته شرایط زندگی خوبی را برای شما فراهم میکند.
برخی از دروس رشته دندان پزشکی:
این رشته یک سری دروس علوم پایه مانند آناتومی، بافت شناسی، آسیب شناسی فک و دندان، جرحی فک و صورت، بیماریهای دهان و دندان
توانایی مورد نیاز رشته دندان پزشکی:
هماهنگی چشم و دستُ توانایی جسمی بالا، صبر و شکیبایی، توانایی برقراری ارتباط با بیماران و دعوت به آرامش بیماران مضطرب
قطب نمای آینده شغلی رشته دندان پزشکی:
نمیتوان درآمد دقیقی را برای رشته برق تعیین کرد چون بسیار به عملکرد خود شخص وابسته است، اما میتوان حوزه کاری این رشته را به چهار بخش تقسیم کرد.
- مديریت: در صورت داشتن سابقه بالا و تحصیل در مقاطع بالاتر میتوانند در وزارتخانهها و سازمانهای خاص مدیر شوید.
- متخصص: درمانگاهها، کلینیک، بیمارستان ها
- کارمندی: موقعیت شغلی در بیمارستان ها و کلینیک ها
- کارآفرینی: موقعیت شغلی تأسیس کلینیک های تخصصی و مطب شخصی
توضیحات تکمیلی رشته دندان پزشکی:
دندان پزشکی نسبت به پزشکی رشته زودبازده است. علاوه بر اینکه که دوره تحصیلی آن کوتاهتر است دورهی تخصصی آن نیز کمتر است و فرد با صرف مدتی کمتر از ده سال، می تواند بیشتر از یک پزشک متخصص درآمد کسب کند.
اغلب مردم فکر میکنند پول دندان پزشکان از پاروه بالا میرود. اگرچه درآمد دندان پزشکی خوب است اما فرد پس از فارغ التحصیلی به سرعت به این درآمد نخواهدرسید و مجبور است مدت زیادی قبل از مستقل شدن در مراکز دیگر مشغول به کار شود. تاسیس دندانپزشکی نیازمند پول زیادی است.
تعریف رشته فیزیوتراپی:
هر سال افرادی زیادی دواطلب شرکت در کنکور رشته تجربی هستند و بخش عمده ایی از این افراد به آخر رسدین به رشتههای درمان این رشته را انتخاب میکنند اما خب به سبب رقابت بسیار بالا و ظرفیت محدد رشته های درمان، الویت بندی رشتههای پیراپزشکی هستند و شاید بتوان رشته فیزیوتراپی را به عنوان یکی از محبوبترین رشته های در پیراپزشکی دانست. این رشته که جز رشته های توانبخشی محسوب میشود. که به افراد آموزش می دهدچگونه با انجام حرکات ورزشی بدون جراحی مشکلات جسمانی خوذ را بهبود ببخشند. ما در این مقاله که توسط تیم تحقیق و توسعه وب سایت یارتیچ تهیه و تدوین شده است، به اکثر نکات رشته فیزیوتراپی در جهت کمک به فرآیند انتخاب رشته، خواهیم پرداخت.
دانشگاه های دارای رشته فیزیوتراپی:
دانشگاه های دولتی و آزاد
موقعیت های شغلی رشته فیزیوتراپی:
بیمارستان ها، مراکز توانبخشی و کلینیکهای بزرگ و مطب شخصی
موقعیت مهاجرتی رشته فیزیوتراپی:
این رشته با توجه به اینکه در دسته بندی رشتههای پیراپزشکی و توان بخشی قرار میگیرد از هر دو جهت بورس تحصیلی برای مقطع بالاتر و همچنین فرصت شغلی برای مهاجرت به کشوری های سطح یک جهان بسیار مناسب است.
برخی از دروس رشته فیزیوتراپی:
از برخی از واحدهای درسی این رشته می توان از فیزیک برای فیزیوتراپی، تشریح اندام، فیزیولوژی عصب و اندام، روانپزشکی، ژنتیک، بیماری مغز و اعصاب، اصول تمرین درمانی و بیماران فلج مغزی اشاره کرد.
توانایی مورد نیاز رشته فیزیوتراپی:
متخصص فیزیوتراپی باید توان فراگیری و یادگیری بالا به جهت درک ساختمان و ساختار بدن انسان و چگونگی عملکرد و کارکرد تک تک اجزا بدن را داشته باشند. توان تشخیص مشکل و درد، توانایی حل مسئله و تصمیمگیری، درک بیمار ، همدلی و صبوری کردن در مقابل بیماران مضطرب بسیار اهمیت دارد و برای ادامه این شغل بسیار مهم محسوب میشود.
قطب نمای آینده شغلی رشته فیزیوتراپی:
نمیتوان درآمد دقیقی را برای رشته فیزیوتراپی تعیین کرد چون بسیار به عملکرد خود شخص وابسته است، اما میتوان حوزه کاری این رشته را به چهار بخش تقسیم کرد.
- مديریت: موقعیت شغلی مدیریت در صورتی ممکن است که شما کلینیک خود را داشته باشید.
- متخصص: به عنوان یک متخصص شما می توانید مطب شخصی خود را داشته باشید.
- کارمندی: موقعیت شغلی در مراکز توانبخشی، بیمارستان ها و کلینیک ها
- کارآفرینی: موقعیت شغلی تأسیس کلیک های تخصصی
توضیحات تکمیلی رشته فیزیوتراپی:
در رشته فیزیوتراپی به دانشجویان آموزش میدهند تا آنها به اشخاصی که با سابقه بیماریهای اسکلتی، روماتیسم، مشکلات مفصلی و درد های عضلانی کمک کنند. این رشته تمرکز زیادی بر روی عوامل جسمانی و فیزیکی دارد و کمک و درمان در فیزیوتراپی بدون جراحی و بدون استفاده از داروهای شیمیایی صورت میگیرد. اغلب پیش میآید که افراد به دلیل اتفاق ها و حوادث از جمله تصادفات و یا زمین خوردگیها و … دچار مشکلات فیزیکی میشوند. فیزیوتراپ در این شرایط به داد افراد میرسد و با انجام حرکات کششی فیزیکی به این بیماران یاری میرساند.
ما در تیم یارتیج با شعار یار همیشگی و همراه شما، تمام سعی و تلاش ما بر آن است که بتوانیم با در اختیار گذاشتن اطلاعات دقیق، علمی و معتبر یاری رسان شما در انتخاب رشته درست و اصولی باشیم. در این قسمت به رشته هوشبری خواهیم پرداخت و این رشته را از جوانب مختلف بررسی خواهم کرد.
تعریف رشته هوشبری:
در رشته هوشبری با استفاده از روش ها، وسایل و تجهیزات بیهوشی زیر نظر متخصص بیهوشی برای چکاب، مراقبت و بیهوش کردن بیمار، گازهای موجود در خون افراد را تنظیم میکنند و با تزریق آرام بخشهای مختلف،کلیه اقداماتی از قبیل: انجام بیهوشی موضعی مراقبتهای قلبی و تنفسی در طول بیهوشی بیمار و بیدار کردن او بعد از عمل را هوشبری مینامند.
دانشگاه های دارای رشته هوشبری:
دانشگاه های دولتی و آزاد
موقعیت های شغلی رشته هوشبری:
بیمارستان ها، مراکز جراحی و کلینیکهای بزرگ
موقعیت مهاجرتی رشته هوشبری:
کشورهای بسیار به دنبال این تخصص هستند، آلمان، استرالیا، امارات و… همچنین کانادا برای اشتغال در این رشته مناسب است و این رشته در خارج از کشور nursing anesthesia شناخته میشود.
برخی از دروس رشته هوشبری:
این رشته یک سری دروس علوم پایه مانند آناتومی، فیزیولوژی، بیوشیمی، میکروب شناسی، فارماکولوژی عمومی و دروس تخصصی مانند روش بیهوشی، ICU، فارماکولوژی تخصصی، خون شناسی و… است.
توانایی مورد نیاز رشته هوشبری:
دقت و حس مسئولیتپذیری، داشتن روحیه قوی و صبر و تحمل بالا، کنترل استرس در شرایط بحرانی، روابط عمومی خوب، رابطه همکاری با گروه پزشکی اتاق عمل، داشتن روحیه کار کردن در بیمارستان و عدم اضطراب از جمله توانمندیهای هوشبر است.
قطب نمای آینده شغلی رشته هوشبری:
نمیتوان درآمد دقیقی را برای رشته برق تعیین کرد چون بسیار به عملکرد خود شخص وابسته است، اما میتوان حوزه کاری این رشته را به چهار بخش تقسیم کرد.
- مديریت: موقعیت شغلی مدیریت در صورتی ممکن است که شما کلینیک خود را داشته باشید.
- متخصص: متاسفانه امکان ادامه تحصیل در این رشته امکان پذیر نیست و برای گرفتن مدرک کارشناسی ارشد و دکتری باید در رشته های دیگر ادامه تحصل دهید.
- کارمندی: موقعیت شغلی در بیمارستان ها و کلینیک ها
- کارآفرینی: موقعیت شغلی تأسیس کلیک های تخصصی
توضیحات تکمیلی رشته هوشبری:
از ترم دوم دورهی کارآموزی شروع میشود. بر خلاف باور عموم، هوشبر با متخصص بیهوشی تفاوت دارد و فرد هوشبر تحت نظارت متخصص بیهوشی که پس از گذراندن دوره پزشکی تخصص بیهوشی گرفته است در اتاق عمل کار میکند. و همچنین در ترم سوم کارآموزی در اتاقعمل و همراه با آموزش عملی و اجرایی ادامه مییابد و به همین ترتیب تا پایان ترم ششم تمامی واحدهای نظری،کارورزی ها و کارآموزی ها پایان مییابد. ترم هفتم و هشتم نیز فعالیت در بیمارستان ادامه میابد.
امید است که مقاله، اطلاعات لازم را در اختیار قرارداده باشد. این اطلاعات در خصوص رشته هوشبری توسط واحد تحقیق و توسعه تیم یارتیچ از منابع بسیار معتبر تهیه و تنظیم شده است.
تعریف رشته تغذیه:
کارشناس علوم تغذیه کسی است که با دانش خود به افرادکمک میکند تا سبک زندگی و تغذیه مناسبی داشته باشند. مطالعه روشهای بهبود غذاها مانند اجزای شیمیایی، رنگ، طعن و … ارزیابی فرآیند فرآوری غذا . اطمینان از کیفیت محصولاتی که تولید میشود از وظایفی است که یک کارشناسی تغذیه بر عهذه دارد.
دانشگاه های دارای رشته تغذیه:
دانشگاه های دولتی و آزاد
موقعیت های شغلی رشته تغذیه:
کارخانجات صنایع غذایی، بیمارستانها، شرکتها، مطب شخصی و ….
موقعیت مهاجرتی رشته تغذیه:
با توجه به اهمیت فراوانی که در سرتاسر جهان این روزها برای تغذیه و سلامت جسم قائل هستیم، این موضوع سبب میشود که هم برای ادامه تحصیل و هم برای اخذ فرصتهای شغلی امکان مهاجرت به کشورهای مختلف ممکن باشد.
برخی از دروس رشته تغذیه:
بهداشت عمومی، مدیریت بخش تغذیه، تنظیم برنامه غذایی و آموزش تغذیه
توانایی مورد نیاز رشته تغذیه:
این افراد باید با استفاده از مهارتهای ارتباطی مناسب با روانشناسی افراد آشنایی داشته باشند تا بتوانند بر اساس وضعیت نواحی فرآوری غذا از تطابق با مقررات و استانداردهای قانونی و …..
قطب نمای آینده شغلی رشته تغذیه:
نمیتوان درآمد دقیقی را برای رشته تغذیه تعیین کرد چون بسیار به عملکرد خود شخص وابسته است، اما میتوان حوزه کاری این رشته را به چهار بخش تقسیم کرد.
- مديریت: موقعیت شغلی مدیریت در صورتی ممکن است که شما کلینیک خود را داشته باشید.
- متخصص: متاسفانه امکان ادامه تحصیل در این رشته امکان پذیر نیست و برای گرفتن مدرک کارشناسی ارشد و دکتری باید در رشته های دیگر ادامه تحصل دهید.
- کارمندی: موقعیت شغلی در بیمارستان ها و کلینیک ها و مطب ها
- کارآفرینی: موقعیت شغلی تأسیس کلیک های تخصصی
توضیحات تکمیلی رشته تغذیه:
کارشناس تغذیه علاوه بر کار در بخش دولتی میتواند به طور خصوصی در حوزه سلامت و تغذیه فعالیت کند اما در این حوزه مستلزم داشتن شرایطی از جمله مهارتهای ارتباطی مناسب، توانایی توضیح و آموزش مباحث مختلف به همه افراد در هر سطحی، داشتن صبر و تاوانایی ایجاد انگیزه در افراد برای تغییر عادات غذایی و دنبال کردن رژیم غذایی و داشتن انعطاف در کار (با هر فردی متناسب با شرایط و وضعیت او برخورد کند) است.
امید است که مقاله، اطلاعات لازم را در اختیار قرارداده باشد. این اطلاعات در خصوص رشته تغذیه توسط واحد تحقیق و توسعه تیم یارتیچ از منابع بسیار معتبر تهیه و تنظیم شده است.
تعریف رشته گفتاردرمانی:
رشته گفتاردرمانی یکی از زیر مجموعههای علوم توانبخشی است و هدف آن یاری رساندن به افرادی است که دچار اختلالات تلفظی دارند، بیمارانی که اختلال در صوت دارند، بیمارانی که دچار آسیب مغزی شده اند ( قدرت سخن گفتن نداشته یا بی ربط سخن میگویند)، یاری کردن ناشنوایان برای برقراری ارتباط کلامی، کمک به طیف گستردهای از عقب ماندگی ذهنی برای برقراری ارتباط کلامی، توصیه و مشاوره به افراد جامعه
دانشگاه های دارای رشته گفتاردرمانی:
دانشگاه های دولتی
موقعیت های شغلی رشته گفتاردرمانی:
درمانگاههای و مراکز بهداشت، مراکز ویژه توانبخشی و مراکز توانبخشی و مراکز آموزش و پرورش استثنایی، مطب خصوصی و ….
موقعیت مهاجرتی رشته گفتاردرمانی:
گفتار درمانی با توجه به رویکرد تکنیک محوری که دارد شما میتوانید به درجه تخصص برسید و همین سبب برای ادامه تحصیل و هم برای اخذ فرصتهای شغلی امکان مهاجرت به کشورهای مختلف ممکن باشد.
برخی از دروس رشته گفتاردرمانی:
اصول توانبخشی، رشد و تکامل گفتار و زبان، ناروانیهای گفتاری، روان شناسی زبان و …
توانایی مورد نیاز رشته گفتاردرمانی:
صبر و تحمل بالا، مهارتهای ارتباطی مناسب، داشتن انعطاف پذیری بالا، آشنایی با لهجهها و زبانهای مختلف و ….
قطب نمای آینده شغلی رشته گفتاردرمانی:
نمیتوان درآمد دقیقی را برای رشته گفتاردرمانی تعیین کرد چون بسیار به عملکرد خود شخص وابسته است، اما میتوان حوزه کاری این رشته را به چهار بخش تقسیم کرد.
- مديریت: موقعیت شغلی مدیریت در صورتی ممکن است که شما کلینیک خود را داشته باشید.
- متخصص: متاسفانه امکان ادامه تحصیل در این رشته امکان پذیر نیست و برای گرفتن مدرک کارشناسی ارشد و دکتری باید در رشته های دیگر ادامه تحصل دهید.
- کارمندی: موقعیت شغلی در بیمارستان ها و کلینیک ها و مطب ها
- کارآفرینی: موقعیت شغلی تأسیس کلیک های تخصصی
توضیحات تکمیلی رشته گفتاردرمانی:
گفتار درمان باید با مراجعان خود در ارتباط خوبی برقرار کرده و با صبر و حوصله فرآیند درمان را پیش ببرد. کار گفتار درمانی یک کار زمان بر و طولانی است. همچنین باید در مراجعان خود انگیزه و اراده لازم را برای گذراندن کامل دوره ایجاد کند. کار متخصص گفتار درمانی بالا بردن توان ارتباطی و گفتاری مراجعان طی جلسات درمانی فردی و گروهی است. یک گفتار درمانگر خوب باید اهداف درمانی را به هدفهای کوچکتر تبدیل کند و با توجه به تواناییهای فرد و علایق مراجعه کننده، از روشهای مختلف برای رسیدن به هدف استفاده کند. مثلا در کودکان باید تمرینات را در قالب بازیهایی بگنجاند تا کوپک خسته و بی حوصله نشود و از برنامه درمانی دوری کند. علاقهمندان میتوانند در مقاطع بالاتر (کارشناسی ارشد گفتار درمانی) تحصیلات خود را ادامه دهند که در این صورت بیشتر به شغلهای آموزش و پرورش در این حوزه روی خواهند آورد.
امید است که مقاله، اطلاعات لازم را در اختیار قرارداده باشد. این اطلاعات در خصوص رشته گفتاردرمانی توسط واحد تحقیق و توسعه تیم یارتیچ از منابع بسیار معتبر تهیه و تنظیم شده است.
تیم فنی وب سایت یارتیج با هدف توانمندسازی و کارآمدسازی هر چه بیشتر منابع انسانی موجود کشور و به سبب شفاف سازی شرایط شغلی، بازار کار و توانایی های لازم هر شغل، شما در انتخاب رشته کامل و کارآمد کمک خواهیم کرد. در این قسمت به رشته دام پزشکی خواهیم پرداخت و این رشته را از زاویههای مختلف بررسی خواهیم کرد.
تعریف رشته دام پزشکی:
امروزه دردنیا علی رغم پیشرفتهایی که در زمینههای صورت گرفته است، هنوز هم مسئله غذا از نظر اجتماعی و اقتصادی در درجه اول اهمیت قرار دارد و به عنوان یک مسئله استراتژیک مطرح است. به طوری که موقعیت یک کشور را با سطح و نوع غذای مردم آن کشور محک میزنند. بدون شک در میان مواد غذایی آنچه بسیار اهمیت دارد و جز لاینفک مواد غذایی روزانه است، پروتئین حیوانی است که از طریق دام تهیه میشود. از همین جا میتوان به اهمیت دانش دام پزشکی پی برد زیرا دام پزشکی علم شناخت بیماریهای دامی اعم از بیماریهای مشترک بین انسان و حیوان است که از طریق دام تهیه میشود. پیشگیری از بیماریها، معالجه بیماریها و همچنین علم تغذیه انسان و دام است.
دانشگاه های دارای رشته دام پزشکی:
دانشگاه های دولتی، پردیس خودگردان و دانشگاه آزاد و آزاد خودگردان
موقعیت های شغلی رشته دام پزشکی:
دامپزشکی ها، موسسه تحقیقات و تولید واکسن رازی، شرکتهای تولید دارو و فرآوردههای دامی، شرکت های تولید مواد غذایی با فرآوردههای دامی، واحدهای دامپروری دولتی و خصوصی و آزمایشگاههای تشخیص بیماری های دامی، کلینیک های درمانی حیوانات خانگی
موقعیت مهاجرتی رشته دام پزشکی:
کشورهای پیشرفته در دنیا بسیاری به دنبال این تخصص هستند، کشورهای اروپایی و آمریکایی و… همچنین کانادا برای اشتغال در این رشته شرایط زندگی خوبی را برای شما فراهم میکند.
برخی از دروس رشته دام پزشکی:
از جمله واحد های دروس پایه و دروس اصلی می توان به فیزیک پزشکی، بیوشیمی، فیزیولوژی، جانورشناسی عمومی، آمار حیاتی، اصول همهگیرشناسی، اصول تغذیه دامی، ویروس شناسی، اصول هوشبری نظری، باکتری شناسی عمومی اشاره کرد.
توانایی مورد نیاز رشته دام پزشکی:
یک دامپزشک باید به زیست شناسی علاقهمند بوده، به زبان انگلیسی تسلط داشته و قدرت تجزیه و تحلیل بالایی داشته باشد. چون بیمار او نمی تواند درد خود را بیان کند و دامپزشک باید خود موفق به شناخت بیماری گردد. بدون شک دانشجوی این رشته باید از سلامت جسمانی نیز برخوردار باشد اما قدرت بدنی در همه بخشهای دامپزشکی مطرح نیست.
قطب نمای آینده شغلی رشته دام پزشکی:
به صورت دقیق نمیتوان را برای رشته داروسازی تعیین کرد چون بسیار به تلاش و عملکرد خود شخص وابسته است، اما میتوان حوزه شغلی و تخصصی این رشته را به چهار قسمت تقسیمبندی کرد.
- مديریت: در صورت داشتن سابقه بالا و تحصیل در مقاطع بالاتر میتوانند در وزارتخانهها و سازمانهای خاص مدیر شوید.
- متخصص: کلینیک های درمانی حیوانات خانگی، شرکت های دامی
- کارمندی: موقعیت شغلی در شرکتهای تولید دارو و فرآوردههای دامی، شرکت های تولید مواد غذایی با فرآوردههای دامی، واحدهای دامپروری دولتی و خصوصی و آزمایشگاههای تشخیص بیماری های دامی
- کارآفرینی: موقعیت شغلی تأسیس کلینیک های درمانی، دام پروری و آزمایشگاهی
تیم فنی وب سایت یارتیج با هدف رشد و تعالی هر چه بیشتر منابع انسانی موجود کشور به به حق سرمایههای این کشور هستند به سبب شفاف سازی شرایط شغلی، بازار کار و توانایی های لازم هر شغل، شما در انتخاب رشته کامل و کارآمد کمک خواهیم کرد. در این قسمت به رشته داروسازی خواهیم پرداخت و این رشته را از زاویههای مختلف بررسی خواهیم کرد.
تعریف رشته داروسازی:
بسیاری از مردم شناخت درستی از رشته داروسازی ندارند، آنها نمیدانند که فارغ التحصیلان داروسازی، دارو فروشی نیست و جتی هدف این رشته نیز فقط تربیت داروساز نیست. چرا که داروسازی تنها یکی از تخصصهای فارغ التحصیلان این رشته میباشد. باید دانست که در علم پزشکی برای مداوای یک بیمار، روشهای متعددی از جمله دارو درمانی، جراحی و روان درمانی وجود دارد. که در این میان دارو درمانی به عنوان متداولترین شیوه در تمام دنیا شایع است و رشته داروسازی، رشتهایی است که در همین زمینه با بیماران و مردم مرتبط میگردد. همچنین داروساز در صورت ناموفق بودن رژیم دارو درمانی باید علل عدم موفقیت را بررسی کند. از همین رو میتوان رشته داروسازی را بخشی از رشته پزشکی دانست.
دانشگاه های دارای رشته داروسازی:
دانشگاه های دولتی، پردیس خودگردان و دانشگاه آزاد و آزاد خودگردان
موقعیت های شغلی رشته داروسازی:
صنایع دارویی، صنعت ساخت و کنترل دارو، داروخانهها، کارخانههای آرایشی و بهداشتی
موقعیت مهاجرتی رشته داروسازی:
کشورهای پیشرفته در دنیا بسیاری به دنبال این تخصص هستند، آلمان، استرالیا، امارات و… همچنین کانادا برای اشتغال در این رشته شرایط زندگی خوبی را برای شما فراهم میکند.
برخی از دروس رشته داروسازی:
از جمله واحدهای چارت درسی این رشته می توان به گیاهشناسی دارویی، اشکال دارویی، تغذیه و رژیم درمانی، مواد خوارکی نظری، مدیریت داروسازی، درمانشناسی، اطلاعات دارویی و … نام برد.
توانایی مورد نیاز رشته داروسازی:
داروسازی تلفیقی از علوم پایه و بالینی است و به همین دلیل توانمندی در دروس فیزیک، شیمی، زیستشناسی برای این رشته ضروری است. همچنین دانشجو این رشته برای ارائه خدمات به بیماران باید بتواند با افراد به درستی ارتباط برقرار کرده و خوب صحبت کند و در ضمن فردی سخت کوش و جدی باشد چون دروس این رشته بسیار فراگیر و متنوع بوده و هم جنبه حفظی و هم جنبه تحلیلی دارد و در نتیجه به همت و تلاش قابل توجه نیاز دارد.
قطب نمای آینده شغلی رشته داروسازی:
به صورت دقیق نمیتوان را برای رشته داروسازی تعیین کرد چون بسیار به تلاش و عملکرد خود شخص وابسته است، اما میتوان حوزه شغلی و تخصصی این رشته را به چهار قسمت تقسیمبندی کرد.
- مديریت: در صورت داشتن سابقه بالا و تحصیل در مقاطع بالاتر میتوانند در وزارتخانهها و سازمانهای خاص مدیر شوید.
- متخصص: داروخانهها و صنایع دارویی، صنایع آرایشی و بهداشتی، پروژههای پژوهشی
- کارمندی: موقعیت شغلی در بیمارستان ها و کلینیک ها
- کارآفرینی: موقعیت شغلی تأسیس صنایع دارویی، صنایع آرایشی و بهداشتی، پروژههای پژوهشی
رشته ریاضی
رشته ریاضی یکی از رشتههای تحصیلی در حوزه علوم پایه است که به بررسی و تحلیل ساختارها، الگوها و مدلهای مختلف در جهان فیزیکی و ریاضی پرداخته و از طریق استدلال منطقی و ریاضی به نتایج و قضایای عمومی میرسد. رشته ریاضی شامل مباحث متنوعی از جمله جبر، هندسه، آنالیز، معادلات دیفرانسیل، تئوری اعداد، نظریه گراف، آمار و احتمال، منطق ریاضی و … میشود. اگر شما به رشته های خلاقانه با رویکرد حل مسائل چالشی علاقه دارید، رشته ریاضی می تواند درگاه ورودی شما به دنیای مهندسی باشد.
یکی از ویژگیهای مهم رشته ریاضی، توجه و دقت، دقت در استدلال و برهمکنش با مفاهیم منطقی است. ریاضیات به عنوان یک زبان بینالمللی در علوم طبیعی، مهندسی، اقتصاد و موارد دیگر استفاده میشود و نقش بسزایی در توسعه فناوری و علم ایفا میکند.
اگر به دنبال یک رشته تحصیلی با تمرکز بر روی استدلال منطقی، حل مسائل پیچیده، تحلیل دادهها و مدلسازی هستید، رشته ریاضی میتواند گزینهی مناسبی برای شما باشد. این رشته میتواند در زمینههایی مانند پژوهش علمی، تحلیل آماری، مدیریت ریسک، بهینهسازی و طراحی الگوریتمهای پیچیده و … فرصتهای شغلی مناسبی را به شما ارائه دهد.
آمار شرکت کننده های رشته ریاضی در سال های گذشته حدود 200 هزار نفر بوده و ازاین رو رقابت در رشته ریاضی کمتر از تجربی و انسانی است.
ما در یارتیچ همراه با یک تیم حرفه ای در کنار شما هستیم تا به بهترین شکل انتخاب رشته، هدف گذاری، و آینده شغلی خود را مشخص کنید.
با کلیک بر روی رشته مورد نظر خود هر آنچه که لازم است بدانید را دریافت خواهید کرد.
معرفی رشته معماری داخلی:
رشته معماری داخلی یک رشته تحصیلی است که به بررسی و طراحی فضاهای داخلی میپردازد. در این رشته، دانشجویان با مفاهیم و اصول طراحی داخلی، مصالح و تجهیزات مورد استفاده در فضاهای داخلی، نورپردازی، رنگشناسی، مبلمان و دکوراسیون داخلی آشنا میشوند. در حین تحصیل در رشته معماری داخلی، دانشجویان با استفاده از نرمافزارهای طراحی سه بعدی رندرینگ، مدلسازی فضاهای داخلی را یاد میگیرند و قادر خواهند بود تا طرحهای خود را به صورت واقعگرایانه و جذاب به نمایش بگذارند. این محتوا با رویکرد کمک به شما جهت تسهیل فرآیند انتهاب رشته توسط گروه آموزشی وب سایت یارتیج تهیه شده است. علاوه بر طراحیهای داخلی، دانشجویان رشته معماری داخلی نیز به مطالعه مباحث مرتبط با ساختمان شناسی، اصول ساخت و ساز، نظریه رنگ و نور، طراحی مبلمان و تجهیزات داخلی، مدیریت پروژه و ارتباط با مشتریان میپردازند.
تفاوت معماری و رشته معماری داخلی چیست؟
معماری و معماری داخلی دو حوزه مرتبط در طراحی فضاهای ساختمانی هستند، اما تفاوتهایی نیز بین آنها وجود دارد. معماری به طراحی و برنامهریزی فضاهای خارجی ساختمانها میپردازد. معماران در این حوزه، به طراحی و ساختماندهی به ساختمانها، مناظر شهری، فضاهای عمومی و سیستمهای شهری میپردازند. آنها با استفاده از اصول طراحی، مواد ساختمانی، فناوری و نیازهای کاربران، فضاهایی را ایجاد میکنند که علاوه بر ارائه یک محیط کارآمد عملی، زیبا و هماهنگ با محیط اطراف باشند. معماری داخلی به طراحی و برنامهریزی فضاهای داخلی ساختمانها میپردازد. معماران داخلی در این حوزه، به طراحی فضاهای داخلی ساختمانها، انتخاب رنگها، تجهیزات دکوراسیون داخلی، نورپردازی و مبلمان میپردازند. آنها با استفاده ازصول طراحی داخلی، نیازهای کاربران و همچنین هماهنگی با معماری خارجی ساختمان، فضاهایی را ایجاد میکنند که علاوه بر ارائه یک محیط زیبا و جذاب، مناسب و عملی برای استفاده کنندگان باشند. به طور خلاصه، معماری بیشتر به طراحی فضاهای خارجی ساختمانها و معماری داخلی بیشتر به طراحی فضاهای داخلی ساختمانها تمرکز دارد. اما در عمل، این دو حوزه با یکدیگر همکاری میکنند تا یک فضای ساختمانی کامل وهماهنگ را ایجاد کنند.
دانشگاه های دارای رشته معماری داخلی:
دانشگاه های دولتی و آزاد و غیرانتفاعی و همچنین مجتمع های فنی
موقعیت مهاجرتی رشته معماری داخلی:
در اصل مهاجرت اگر بحث مهاجرت به قصد ادامه تحصیل که با توجه به مدارک تحصیلی و نمره ایلتس و ….امکان پذیر است شما باید به دنبال کشور هایی باشید که با کمبود نیروی طراح داخلی مواجه هستند امروزه کشور هایی مانند کانادا، استرالیا و کشورهای حوزه اسکاندیناوی با کمبود نیرو مواجه اند و شرایط بورس و قبول شدن توسط آن ها بسیار بالا است.
برخی از دروس رشته معماری داخلی:
می توان به واحدهایی از قبیل: حجم شناسی و ماکت سازی، عکاسی، گرافیک طراحی، اصول فنی ساختمان، محوطه سازی، تئوری معماری، ریاضیات و آمار، دانش پایه معماری داخلی و دانش فنی و تخصصی اشاره کرد.
توانایی مورد نیاز برای رشته معماری داخلی:
برای رشته معماری داخلی، تواناییهای متنوعی مورد نیاز است. درزیر تعدادی از تواناییهای مهم برای رشته معماری داخلی آورده شده است:
طراحی نقشه کشی: تسلط بر مهارتهای طراحی دستی و استفاده از نرم افزارهای طراحی سه بعدی و نقشه کشی مانند: اتوکد، تری دی مکس، و….
دانش فنی: آشنایی با مفاهیم معماری، ساخت و ساز،سیستمهای نورپردازی، سیستمهای الکتریکی و سایر عناصر فنی مرتبط با طراحی داخلی
ایدهپردازی و خلاقیت: توانایی به خلاقیت و نوآوری درراحی فضاهای داخلی و ارائه ایدههای جدید و منحصربهفرد
دانش رنگشناسی و مواد: آشنایی با انتخاب و استفاده از رنگها، بافتها، مواد و تمامیت در طراحی داخلی
مهارتهای ارتباطی: توانایی برقراری ارتباط مؤثر با مشتریان، تیمهای پروژه سایر صاحبان منافع مرتبط با طراحی داخلی
تجزیه و تحلیل فضا: توانایی تحلیل و بررسی فضاهای داخلی به منظور بهینهسازی استفاده از فضا و ایجاد تجربه کاربری بهتر
دانش فنی در حوزه پایداری: آشنایی بامفاهیم طراحی پایدار و استفاده از فناوریها و مواد ساختمانی پایدار
مدیریت پروژه: توانایی برنامهریزی، مدیریت زمان وهزینهها، همکاری با تیمهای پروژه و نظارتر اجرای طرحها
مهارتهای نمایشی: توانایی ارائه و ارتقا
آینده شغلی رشته معماری داخلی:
فارغالتحصیلان این رشته میتوانند در شرکتهای معماری، دفاتر طراحی داخلی، شرکتهای مبلمان تجهیزات داخلی، مراکز خدماتی و هتلها، فضاهای تجاری و نمایشگاههای ساختمانی و مشاوران مستقل فعالیت کنند.
معرفی رشته مهندسی عمران:
هدف از اين رشته تربيت نيروهاي متخصصي است كه بتوانند در پروژه هاي مختلف عمراني در زمينه هاي ساختماني، راهسازي، پلسازي، سازهها و بناهاي آبي، جمع آوري و دفع فاضلاب و … مسئوليت طرح، محاسبه و اجرا و نظارت بر اجرا را بر عهده گيرند. مهندسي عمران از جمله رشته هايي است كه بيانگر كاربرد علم در ايجاد سازندگي و عمران كشور است. ما در این مقاله که توسط تیم تولید محتوای سایت یارتیچ تهید تولید شده است به تمامی جوانب رشته عمران در جهت کمک به فرآیند انتخاب رشته خواهیم پرداخت.
گرایش های تحصیلی رشته مهندسی عمران:
در کارشناسی دارای دو گرایش است:
عمران عمران:
دانشجوي اين گرايش مسائل مربوط به سازه، خاک و پي، راه و ترابري و هيدروليک را مطالعه مي کند. همچنين وي به برنامه ريزي حمل و نقل بين شهري و درون شهري، طراحي راه ها از نظر هندسي، زيرسازي و روسازي مي پردازد.
عمران نقشه برداری:
طرح و اجراي برنامه هاي عمران و مطالعات مربوط به زمين مستلزم وجود اطلاع دقيق مهندسي (مسطحاتي، ارتفاعي، چگونگي) به صورت نقشه شهرهاي گوناگون (ترسيمي، رقمي، تصويري) از منطقه مورد نظر است. مجموعه نقشه برداري پاسخگوي اين نيازها به گونه هاي هماهنگ با ديگر رشته هاي عمران است و هدفش تربيت افرادي است كه آگاهي علمي كافي و مهارت فني لازم را در زمينه نقشه برداري داشته باشند.
گرایش های کارشناسی ارشد رشته عمران:
مهندسي عمران در مقطع کارشناسي ارشد داراي گرايش هاي «آب و فاضلاب» ، «برنامه ريزي حمل و نقل»، «خطوط راه آهن «زلزله»، «رودخانه»، «سازه»، «سواحل»، «سازه هاي هيدروليکي»، «مکانيک خاک و پي»، «مهندسي آب»، «مهندسي سازه هاي دريايي»، «مهندسي محيط زيست» و «مهندسي و مديريت ساخت» مي باشد.
این رشته در مقطع دکتری نیز قابل تحصیل است.
دانشگاه های دارای رشته مهندسی عمران:
تمامی دانشگاه های دولتی و آزاد و غیر انتقاعی و پیام نور
موقعیت مهاجرتی رشته مهندسی عمران:
مهاجرت به عنوان مهندس عمران به عوامل متعددی بستگی دارد، از جمله تقاضای بازار کار در آن کشور، قوانین مهاجرتی و ویزا، مهارت و تجربه شخص، زبان محلی و سطح تحصیلات و مدارک تحصیلی، حال اگر شما بتوانید از نظر سطح علمی با ارائه مقالههای معتبر و همچنین حضور در پروژههای خرد وکلان رزومه کاری و شغلی قابل قبولی برای خود بسازید، مهاجرت شما به اکثر کشورها می تواند به آسانی اتفاق بیافتد. برخی از کشور های پرطرفدار برای مهاجرت یک مهندس عمران عبارت اند از :
کانادا: یکی از مقاصد محبوب از نظر مهاجرت به وسیله برنامه استانی و برنامه کارآمدی اقتصادی است.
استرالیا: مانند کانادا همان دو شیوه پرمخاطب را برای اپلای کردن و کار دارد.
آمریکا: هم از لحاظ برنامه کارآمدی اقتصادی و هم از نظر لاتاری گرین کارت آمریکا یک از مقاصد محبوب برای مهاجرت است و همچنین نیاز به نیروی مهندس عمران در این کشور زیاد است.
انگلستان: دو روش برنامه تایید شده توسط کارفرما و هچنین برنامه تایید شده توسط اسپانسر حرفه ای دو روش معروف مهاجرت به این کشور است.
برخی از دروس رشته مهندسی عمران:
استاتیک، راه سازی، تکنولوژی بتن، مهندسی پی، مکانیک سیالات، فرآیند تصفیه، نقشه برداری و ….
توانایی مورد نیاز برای رشته مهندسی عمران:
با توجه به كميت و كيفيت درس هايي كه در اين رشته ارايه ميگردد، داوطلب بايد از توان و دانش برتر در زمينه هاي رياضي و فيزيك برخوردار باشد. همچنين توان جسمي، قدرت تجزيه و تحليل، قدرت تجسم و دقت كافي در بسياري از مسايل را داشته باشد. يك مهندس عمران بايد بسيار اجتماعي و داراي توان اجرایی و همچنین ايجاد ارتباط با سايرين باشد. چون رشته مهندسي عمران يك رشته گروهي و کار تیمی است.
قطب نما و آینده شغلی رشته مهندسی عمران:
اصولا مهندس عمران شانس كاري زيادي دارد چون در طراحي و ساخت بسياري از كارهاي عمراني مانند: راهها، پلها، سدها، سازههاي دريايي براي سكوهاي نفتي، آشيانههاي هواپيما و خانههاي مسكوني مقاوم در مقابل زلزله، مهندسين عمران حضوري فعال دارند. مراكز مختلفي به صورت مستقيم و غيرمستقيم در فعاليتهاي عمراني نقش دارند كه هر يك به تناسب نوع فعاليت خود، اقدام به جذب فارغ التحصيلان اين رشته ميكنند. البته بايد توجه داشت كه هر دانشجوي مهندسي عمران نميتواند فرصتهاي شغلي خوبي داشته باشد. بلكه بايد در دوران تحصيل به دنبال پژوهش، تحقيق و ياد گرفتن باشد نه اين كه تنها واحدهاي دانشگاهي را پاس كند و يا حتي به فكر يك معدل خوب دانشگاهي باشد.
معرفی رشته مهندسی صنایع:
رشته مهندسی صنایع رابط میان مهندس های مختلف در یک صنعت میباشد.در حقیقت ،این مهندسی عنوانی برای بیان رویکردی در علم مدیریت سازمان ها و صنایع میباشد. فکر یک مهندس صنایع دائما مشغول یک پرسش است: « آیا این بهترین روش است؟» ما در این مقاله که توسط گروه تولید محتوای وب سایت یارتیچ تهیه و تدوین شده است، به نکات مهمه رشته مهندسی صنایع در جهت کمک به فرآیند انتخاب رشته، خواهیم پرداخت. در واقع فارغ التجصیل این رشته تلاش میکند تا با یک نگرش سازمان یافته مسائل و مشکلات کارخانه یا کسب و کار را تحلیل کرده و به گونه ای عمل کند که با حداقل ورودی مواد و امکانات، حداکثر خروجی و بهرهوردی را داشته باشند.
گرایش های رشته مهندسی صنایع:
در مقطع کارشناسی دارای چهار گرایش است:
- تولید صنعتی
اين گرايش در به کارگيري مهارت هاي تکنيکي اقتصادي و استفاده مؤثر و نظام يافته از نيروي انساني، زمان، ماشين آلات، ساختمان و مواد به منظور توليد کالا با کيفيت مطلوب مي باشد. در واقع هدف اين گرايش تربيت مديران توليد واحد هاي صنعتي است.
2.ایمنی صنعتی
دانشجويان در اين گرايش به مسائل مشکل ساز در صنعت مي پردازند. در واقع در تلاشند تا با اجراي دستور العمل ها از خطرات احتمالي جلوگيري کنند و در صورت پيش آمد مشکل يا خطري (از جمله آلودگي هوا)، راهي براي دفع آن بيابند.
3.برنامه ریزی و تحلیل سیستم ها
اين گرايش بيشتر جنبه نرم افزاري دارد و بيشتر به ارائه راهکار سيستماتيک مي پردازد. هدف اين گرايش تربيت متخصصاني است که بتوانند با بهره گيري از روش هاي جديد و سيستماتيک و مدل هاي رياضي مسائل واحد هاي صنعتي بزرگ را تجزيه و تحليل نموده و بيشترين رهنمود ها را براي استفاده از منابع موجود در عملکرد اجزاء تشکيل سيستم ارائه بدهند.
4.تکنولوژی صنعتی
اين گرايش به نسبت ساير گرايش ها کمي فني تر بوده و به مهندسي مکانيک نزديکتر مي باشد. هدف اين گرايش تربيت تکنولوژيست هاي کارخانه است.
همچنین این رشته در مقطع دکتری نیز قابل تحصیل است.
دانشگاه های دارای رشته مهندسی صنایع:
کلیه دانشگاه های دولتی، پردیس های خودگردان، آزاد، غیر انتفاعی
موقعیت مهاجرتی رشته مهندسی صنایع:
شما میتوانید با داشتن مدرک معتبر، آیلتس 7.5، داشتن مقاله تحقیقاتی یه راحتی بورس شوید و درمقاطع تحصیلی عالی ادامه تحصیل دهید. همچنین میتوانید در کشورهای دیگر تحت عنوان مهندس صنایع، مهندس فروش، مهندس بازدهی، مهندسی سیستم، مهندسی تولید، مهندسی اعتبارو اطمینان، مهندسی هزینه و….کارکنید و دارای اقامت آن کشور شوید.
برخی از دروس رشته مهندسی صنایع:
میتوان از نقشه کشی صنعتی، برنامه ریزی و کنترل تولید، طرح ریزی واحد های صنعتی، اقتصاد مهندسی، آمار مهندسی، روش های تولید و … نام برد.
توانایی مورد نیاز برای رشته مهندسی صنایع:
اين رشته رابطه بسيار نزديکي با مديريت دارد و دانشجوي آن لازم است که توانايي مديريتي و قدرت تحليل و درک بالايي داشته باشد. قوي بودن در دو درس رياضي و فيزيک، همانند ساير رشته هاي مهندسي، از شروط موفقيت در اين رشته است. بخصوص در دروس رياضيات جديد که آمار و احتمالات اين درس به اين رشته مرتبط است. همچنين يک دانشجوي مهندسي صنايع بايد از خلاقيت و نوآوري برخوردار باشد.
آینده شغلی رشته مهندسی صنایع:
مهندسين صنايع در سالهاي اخير در طيف وسيعي از مشاغل به کار گرفته شده اند. علاوه بر زمينه هاي تخصصي ، فارغ التحصيلان اين رشته در زمينه هايي مانند مهندسي نرم افزار، فناوري اطلاعات، هوش کسب و کار، داده کاوي، علم داده و کلان داده نيز عملکرد موفقي داشته اند. اگر قرار باشد براي مديريت بخش توليد يک واحد صنعتي بين مهندس برق، مکانيک و صنايع که داراي شرايط يکساني هستند، يکي را انتخاب نمود، مهندس صنايع اولويت اول دارد.
تعریف رشته مهندسی کامپیوتر:
«انسان باید بیاندیشد ولی ماشین باید کار کند.»
این شعار متخصصان کامپیوتر است، متخصاصی که با پیشرفت وتوسعه کامپیوتر توانستهاند مغز و عضلات انسان را از اشتغالات تکراری و پیش پا افتاده نجات بخشد و او را در رفع مشکلات و مسائل یاری دهد تا جایی که در کشورهای صنعتی و پیشرفته، مهندسی کامپیوتر که به طراحی و ساخت اجزای متخلف کامپویتر میپردازد. از اهمیت بسیاری برخوردار است. این رشته در کشور ما نیز اهمیت بسیار داشته و تا مقطع دکتری تدریس میشود. مهندسی کامپیوتر در مقطع کارشناسی ارشد دارای دو گرایش سخت افزار و نرم افزار است. تیم تولید محتوای وب سایت یارتیچ با تدوین مقالههایی از این دست، به شما کمک خواهد کرد اطلاعات کامل، دقیق و به روز بتوانید انتخاب رشته درست و اصولی را انجام دهید.
دانشگاه های دارای رشته مهندسی کامپیوتر:
دانشگاه های دولتی، پردیس خودگردان، شبانه، آزاد و غیر انتفاعی
موقعیت های شغلی رشته مهندسی کامپیوتر:
امروزه یک مهندسی کامپیوتر اگر علاقه مند بهکار باشد، هیچ وقت با مشکل بیکاری روبرو نمیشود. به خصوص مهندس نرم افزار که فرصتهای شغلی بیشتری داشته و برای کار کردن نیز نیاز به امکانات و تجهیزات زیادی ندارد. به همین علت در بعضی از کشورها، صادرات اقلام مهم صادراتی و ایجاد درآمدهای ارزی برای آم کشور است. جالب است بدانید این روزهای همان قدر که مردم به نیروی برق نیاز دارد به اینترنت هم وابسته هستند. یعنی همانطور که برق برود هیچ کاری نمیتوان کرد، اگر اینترنت هم قطع شود بسیاری از کارها متوقف خواهد شد. روشن است که در چنین جهان و جامعهایی مهندسان کامپیوتر که توانایی کدنویسی، خلق کار در بستر اینترنت به صورت آنلاین و آفلاین را دارند نقش بسیار مهمی ایفا خواهند کرد.
موقعیت مهاجرتی رشته مهندسی کامپیوتر:
رشته مهندسی کامپیوتر از نظر مهاجرتی و کارهای تحقیقاتی و ادامه تحصیل در سال های اخیر بسیار پر طرفدار بوده و الویت یک دورکاری و فرصت های شغلی را داشته و شما با تسلط بر زبانهای برنامه نویسی و فرآیند کدنویسی زبانهای معتبر جهانی از جمله پایتون، C#، C++ و … و همچنین داشتن معدل بالا و انجام کارهای تحقیقاتی و داشتن مقاله به راحتی میتوانید به دانشگاه های برتر جهان اپلای کنید و بورس تحصیلی بگیرید.
برخی از دروس رشته مهندسی کامپیوتر:
می توان به واحد های درسی از قبیل: مبانی کامپیوتر و برنامه سازی، آزمایشگاه کامپیوتر، معادلات دیفرانسیل، ساختمانهای گسسته، برنامهسازی پیشرفته، زبان ماشین و برنامه سازی سیستم، ریزپردازنده و شبکههای کامپیوتر اشاره کرد.
توانایی مورد نیاز رشته مهندسی کامپیوتر:
مهندسی کامپیوتر باید پایه قوی ریاضی داشته باشد و تواناییاش در زمینه فیزیک خوب باشد. همچنین لازم است که فردی خلاق باشد تا بتواند مسائل را از راهحل های ابتکاری حل کند. راهحل هایی که کمترین هزینه و بهترین کارایی را داشته باشد. در ضمن دانشجویی که وارد این رشته میشود باید همیشه اطلاعاتش و تسلط بر زبان برنامه نویسی به روز بوده و به دنبال پروژههای جدید باشد.
قطب نمای آینده شغلی و در آمد رشته مهندسی کامپیوتر:
در ادامه چند حوزه فعالیتی این رشته و مقدار در آمد آن ها را به شما معرفی میکنیم:
1.توسعه دهنده وب فول استک
یک فردی که توانایی توسعه بخش های مختلف وب را دارد و معمولا با زبان های برنامه نویسی اچ تی ام ال (HTML)، سی اس اس (CSS) و جاوااسکریپت (JavaScript) انجام میشود، معمولا شما میتوانید با استفاده از این شغل به میانگین حقوقی بسیار بالا برسید.
2.توسعه دهنده برنامه موبایل
در این بخش شما با استفاده از زبان های برنامه نویسی سی(C)، سی ++ (C++) و پایتون (PYTHON) میتوانید برنامه نویسی اندروید (Android)، آی او اس (IOS) و ویندوز (Windows) را انجام دهید معمولا شما میتوانید با استفاده از این شغل به میانگین حقوقی بسیار بالا برسید.
3.مهندس نرم افزار
شما با انجام این حرفه میتوانید در حوزه برنامه نویسی، تعمیرات و اشکال زدایی با زبان های سی و سی پلاس پلاس (C++) و غیره کارکنید. معمولا شما میتوانید با استفاده از این شغل به میانگین حقوقی بسیار بالا برسید.
4.معماری سیستم ها
کار توسعه و نگهداری شبکه های کامپیوتری را انجام میدهید، معمولا شما میتوانید با استفاده از این شغل به میانگین حقوقی بسیار بالا برسید.
5.مهندسی یادگیری ماشین
در این رشته شما به درست کردن و توسعه سیستم های ماشین میپردازید. معمولا شما میتوانید با استفاده از این شغل به میانگین حقوقی بسیار بالا برسید.
6.مهندس داده
این حوزه کاری به صورت تیمی و برای پردازش و ساختار سیستم داده های بسیار بزرگ است. معمولا شما میتوانید با استفاده از این شغل به میانگین حقوقی بسیار بالا برسید.
- تعریف و هدف اصلی مکانیک: این رشته به بررسی حرکت اجسام و نیروهای وارد بر آن می پردازد. این رشته را شاید بتوان از نقطه نظر تنوع موضوعات تحت پوشش جامع ترین رشته مهندسی به شمار اورد مهندسان ،مکانیک اصول اساسی نیرو انرژی حرکت و گرما را به کار برده و با دانش تخصصی خود سیستمهای مکانیکی و دستگاهها و فرآیندهای گرمایی را طراحی کرده و گستره وسیعی از دستگاهها ،فرآورده ها و فرآیندها را تولید میکنند.
- گرایش های تحصیلی مکانیک: سیالات، طراحی جامدات، ساخت و تولید، حرارتی و برودتی، مکانیک خودرو
- دانشگاه های دارای رشته مکانیک: سراسری، غیر انتفاعی، آزاد و پیام نور
- موقعیت های شغلی مکانیک: موقعیت های شغلی کارخانهها و کارگاههای صنعتی، صنایع خودرو سازی، ذوب فلزات، صنایع پتروشیمی پالایشگاهها و …
- توانــــایی های لازم رشته مکانیک: قدرت تجسم بالا و استعداد در کار با ابزار و طراحی صنعتی، دقت به جزئیات توان تحلیلی ،بالا پایه قوی در درس ریاضی و فیزیک توانایی در انجام محاسبات داشتن هوش برخی از وظایف خواندن و درک نقشههای ،طراحی ترسیمهای فنی شماتیک یا گزارشهای کامپیوتری کشف خطاها با مشکلات، تجهیزات برای تشخیص عملیات خطادار و توصیه اقدامات اصلاحی انتخاب روشهای ،تولید ساخت یا کارکرد طراحیهای محصول
- شرایط شغلی رشته مکانیک: برای ورود به این رشته پایه قوی در درس ریاضی و فیزیک لازم است زیرا اساس مهندسی مکانیک بر این دروس بنا شده است. ه یک مهندس مکانیک خوب علاوه بر توانایی ارائه طرحهای بی نقص باید قادر به عیب یابی طرحهای دیگر نیز باشد پس مهندس این رشته نیاز به دقت و تسلط بالا بر روی آموخته هایش دارد. درآمد مهندسان مکانیک با توجه به سابقه کار محل فعالیت آشنایی با نرم افزارهای مختلف میتواند متفاوت باشد، مهندسان مکانیک موقعیتهای شغلی گسترده ای مانند طراحی و ساخت ماشین آلات ساخت تجهیزات دفاعی
- امکان ادامه تحصیل رشته مکانیک: تا مقطع دکتری
- مهم ترین درس های رشته مکانیک: ریاضی مهندسی مبانی مهندسی برق نقشه کشی صنعتی ،استاتیک دینامیک و مقاومت مصالح
- ابعاد شغلی و میزان درآمد رشته مکانیک:
قطب نمای آینده شغلی رشته مکانیک
- مديریت: موقعیت شغلی در صورت ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر و داشتن تجربه کافی میتوانید در وزارتخانه ها و سازمانهای خاص مدیر شوید درآمد ماهیانه ۱۵ تا ۳۰ میلیون تومان
- متخصص: موقعیت شغلی استاد دانشگاه و یا مهندس مکانیک، درآمد ماهیانه ۱۲ تا ۲۰ میلیون تومان
- کارمندی: موقعیت شغلی شرکتها و کارخانه ها تکنیسین مکانیک، درآمد ماهیانه ۸ تا ۱۵ میلیون تومان
- کار آفرینی: موقعیت شغلی تأسیس کارخانه های ساخت ماشین آلات داشتن سرمایه و تجربه کافی
ما در تیم یارتیج با شعار یار همیشگی و همراه شما، تمام سعی و تلاش ما بر آن است که بتوانیم با در اختیار گذاشتن اطلاعات دقیق، علمی و معتبر یاری رسان شما در انتخاب رشته درست و اصولی باشیم. در این قسمت به رشته پرطرفدار برق خواهیم پرداخت و این رشته را از جوانب مختلف بررسی خواهم کرد.
تعریف رشته برق:
کار مهندس برق طراحی تحلیل و ساخت مدارهای الکتریکی سیستم های قدرت، الکترونیک، کنترل هوشمند و سیستمهای مخابراتی است ابعاد این مدارها از چند نانومتر (چیپستهای الکترونیکی) تا چند هزار کیلومتر مانند شبکه برق رسانی یک کشور متغیر است. رد پای مهندسی برق را میتوان در تک تک جنبه های زندگی روزمرۀ افراد جامعه و همچنین اغلب صنایع و کسب و کارها، مشاهده کرد.
گرایش های تحصیلی رشته برق:
این رشته در مقطع کارشناسی باید گرایش خود را انتخاب کنید، در دانشگاه سراسری ابتدا به صورت کلی در رشته مهندسی برق پذیرفته می شوید و در ترم پنج انتخاب گرایش را متناسب با توانایی ها و علاقه خود انجام خواهید داد، اما در دانشگاه آزاد موضوع تعیین گرایش در زمان انتخاب رشته و از ابتدا تعیین خواهد شد. گرایش های رشته مهندسی برق قدرت، الکترونیک، مخابرات، کنترل، توزیع و انتقال و برق صنعتی میباشد.
دانشگاه های دارای رشته برق:
دانشگاه های دولتی،آزاد،غیر انتفاعی و پیام نور….
موقعیت های شغلی رشته برق:
موقعیتهای شغلی طراحی ساخت و اجرای قطعات مدارهای الکتریکی و سیستمهای هوشمند در شرکتها، کارخانه ها، به طور کلی تمام مراکزی که به صورت مستقیم و یا غیر مستقیم در زمینه امور مهندسی برق فعالیت دارند.
موقعیت مهاجرتی رشته برق:
این رشته در خصوص مهاجرت به سبب ادامه تحصیل و چه بصورت شغلی بسیار وضعیت مطلوب و قابل قبولی دارد، به صورتی که می توان این رشته را به عنوان رشتهی دارای الویت برای مهاجرت معرفی کرد، چون علاوه بر کشورهای صنعتی از جمله آلمان، آمریکا و … در بسیاری از کشور های دیگر به سبب گرایش های زیاد رشته برق، فرصت شغلی های متنوع و متعددی، بسیار فروان با استاندارد های سطح بالا زندگی وجود دارد.
برخی از دروس رشته برق:
به برخی از واحد های اصلی درسی از جمله مدارهای الکتریکی، الکترونیک، الکترومغناطیس، کنترل خطی و غیر خطی، تجزیه و تحلیل سیگنالها و سیستمها، مدارهای منطقی، ماشین های الکتریکی، مدارهای قدرت، مدارهای مخابراتی اشاره کرد.
توانایی مورد نیاز رشته برق:
علاقه و توانایی بالا در درس ریاضی و فیزیک ذهن خلاق و تحلیل گر، علاقه به حل مسائل و معادلات حساب دیفرانسیل و سیستم ها، تحلیل و ساخت مدارهای الکتریکی و الکترونیکی، توانایی خلق و تولید مقالههای به روز علمی، توانایی ساخت سیستم های هوشمند و همچنین کار با ادوات سنگین و سبک برقی، توانایی انجام کارهای عملی و پژوهشی، استفاده از جدیدترین تکنولوژیها و نوآوریهای حوزه برق، طراحی اجزاء نرم افزارها، محصولات و سیستمهای الکترونیکی تست نمونههای آزمایشگاهی و تجزیه و تحلیل دادهها و .. از جمله توانایی های رشته برق میباشد.
قطب نمای آینده شغلی رشته برق:
نمیتوان درآمد دقیقی را برای رشته برق تعیین کرد چون بسیار به عملکرد خود شخص وابسته است، اما میتوان حوزه کاری این رشته را به چهار بخش تقسیم کرد.
- مديریت: موقعیت شغلی مدیر فنی و یا مدیریت پروژههای خرد و کلان کشوری که جایگاه علمی بسبار بالا و همچنین هوش هیجانی بالایی را طلب میکند.
- متخصص: موقعیت شغلی مهندس، کارشناس برق و یا تدریس به عنوان استاد دانشگاه و یا مهندس برق
- کارمندی: موقعیت شغلی شرکتها و کارخانه ها تکنیسین برق
- کارآفرینی: موقعیت شغلی تأسیس شرکت ساخت قطعات الکترونیکی و ساخت سیستمهای هوشمند در شرکتهای پیمانکاری، که در این حالت می توانید به درآمدهای میلیاردی برسید.
توضیحات تکمیلی رشته برق :
اگر فردی خلاق و علاقه مند به کارهای فنی بوده و در حل مسئله و تصمیم گیری توانمندید برای شغل مهندسی برق مناسب میباشید مهندس برق بسته به محل کار خود ساعات کاری متفاوتی میتواند داشته باشد مثلاً اگر به عنوان کارشناس در سازمان و یا شرکتی مشغول به کار باشد ساعت کاری آن به روال اداری معمول از ۸ صبح تا ۵ بعد از ظهر میباشد ولی اگر در پروژه خاصی فعالیت کند شاید بتوان گفت ساعات کاری مشخص و معینی ندارد و وضعیت پروژه آن را تعیین میکند. حتی مهندس برق گاهی شبها و گاهی روزهای تعطیل مجبور میشود سر کار خود باشند. در انجام برخی پروژه ها باید مدتی در محل پروژه مانده و دور از خانواده زندگی کند و یا چندین بار باید سفر کرده و به محل بتوانید در این رشته کار مناسبی پیدا کنید. در حال حاضر علاوه بر داشتن مدرک مهندسی برق باید کار با نرم افزارهای موجود در بازار را بدانید و به زبان انگلیسی نیز مسلط باشید تا در پروژههای سطح بالا و خوب دعوت به همکاری شوید و یا خود شخصا بتوانبد پروژه بگیرید.
آزمون نظام مهندسی رشته برق:
آزمون نظام مهندسی رشته برق: سازمان نظام مهندسی کل کشور با همکاری دفتر مقررات ملی ساختمان متولی برگزاری آزمون نظام مهندسی است که همه ساله برای هفت رشته نظام مهندسی که معروف به رشته های هفتگانه نظام مهندسی هستند، برگزار می شود.
در آزمون نظام مهندسی برق در رشته تأسیسات برقی سه صلاحیت مورد کاوش و بررسی قرار میگیرد، که شامل:
- آزمون نظام مهندسی تأسیسات برقی اجرا
- آزمون نظام مهندسی تأسیسات برقی نظارت
- آزمون نظام مهندسی تأسیسات برقی طراحی
که به توجه به سطح و توان علمی، تجربه کاری، درجه و گرید به دست آمده از آزمون نظام مهندسی در پروژهای خرد و کلان دعوت به همکاری میشوند. لازم به ذکر است افراد دارای مدرک نظام مهندسی دارای حق امضا خواهند بود و تایید و یا عدم تایید این افراد در پروژها تعیین تکلیف کننده است.
امید است که مقاله، اطلاعات لازم را در اختیار قرارداده باشد. این اطلاعات در خصوص رشته مهندسی برق توسط واحد تحقیق و توسعه تیم یارتیچ از منابع بسیار معتبر تهیه و تنظیم شده است.
تعریف رشته:
اين رشته يکي از کلاسيک ترين رشته هاي کامپيوتر است که بر مباني و اصول کامپيوتر تاکيد دارد. اين رشته پل ارتباطي بين دانش کامپيوتر و رياضي است. مهمترين هدف اين رشته دستيابي به بهترين الگوريتم هاي موجود براي روش حل مسئله در کمترين زمان و با کمترين ميزان خطا و بيشترين دقت است. در واقع هدف رشته علوم کامپیوتر آموزش افراد متخصص در کامپيوتر است که با ديد رياضي تر و منطق رياضي به حل مسائل مطرح شده در علوم کامپيوتر بپردازند. بنابراين در اين رشته هدف برنامه نويسي نيست. اگرچه برنامه نويسي و زبان هاي مختلف آن لازمه کار هستند. تیم تولید محتوای وب سایت یارتیچ با تدوین مقالههایی از این دست، به شما کمک خواهد کرد اطلاعات کامل، دقیق و به روز بتوانید انتخاب رشته درست و اصولی را انجام دهید.
گرایش های تحصیلی رشته علوم کامپیوتر:
در مقطع کارشناسی گرایش تحصیلی ندارد، در مقطع کارشناسي ارشد داراي گرايش هاي «سيستم هاي هوشمند»، «محاسبات عملي»، «سيستم هاي کامپيوتري» و «نظريه محاسبات» مي باشد و همچین این رشته در مقطع دکتری نیز قابل تحصیل میباشد.
دانشگاه های دارای رشته علوم کامپیوتر:
دانشگاه های دولتی، پردیس خودگردان، شبانه، آزاد و غیر انتفاعی
موقعیت های شغلی رشته علوم کامپیوتر:
فرصت هاي شغلي دانشجوي کارشناسي مانند فرصت هاي شغلي دانشجوي نرم افزار است، اما در مقاطع بالا، هدف يک فارغ التحصيل علوم کامپيوتر حل مسائل تئوريک است و بايد مديريت يک گروه و طراحي پروژه مسائل و تعريف الگوريتم ها و راه حل ها را برعهده بگيرد. در مجموع نوع شغلي تحقيقاتي محسوب مي شود. همچنين شرايط اين رشته براي ادامه تحصيل در خارج بسيار مطلوب است.
موقعیت مهاجرتی رشته علوم کامپیوتر:
رشته علوم کامپیوتر از نظر مهاجرتی و کارهای تحقیقاتی و ادامه تحصیل در سال های اخیر بسیار پر طرفدار بوده و شما با داشتن معدل بالا و انجام کارهای تحقیقاتی و داشتن مقاله به راحتی میتوانید به دانشگاه های برتر جهان اپلای کنید و بورس تحصیلی بشوید.
برخی از دروس رشته علوم کامپیوتر:
می توان به واحد های درسی از قبیل: مبانی منطق، نظریه محاسبه، مبانی برنامه نویسی، طراحی الگوریتم، مبانی ترکیبیات، مبانی علوم ریاضی، مبانی احتمال اشاره کرد.
توانایی مورد نیاز رشته علوم کامپیوتر:
دانشجوي رشته علوم کامپیوتر بايد از رياضيات دبيرستان توشه خوبي به همراه داشته باشد ولي اين نکته نيز بار ديگر اعلام مي شود که دروس رياضيات در دانشگاه به طور پايه اي کار مي شود. دانشجو بايد با بحث رياضيات از نوع گسسته رابطه خوبي داشته باشد و يک فکر منطقي و منظم لازمه کار است. همچنين بدليل اينکه مباحث ماهيت رياضي دارند و هدف پيداکردن و بهينه کردن الگوريتم هاست، بايد حوصله و پشتکار و روحيه جنگندگي علمي بالايي نسبت به بقيه رشته ها داشته باشد و نيز علاقه به رياضيات براي ورود به اين رشته بسيار مهم است.
قطب نمای آینده شغلی و در آمد رشته علوم کامپیوتر:
در ادامه چند حوزه فعالیتی این رشته و مقدار در آمد آن ها را به شما معرفی میکنیم:
1.توسعه دهنده وب فول استک
یک فردی که توانایی توسعه بخش های مختلف وب را دارد و معمولا با زبان های برنامه نویسی اچ تی ام ال (HTML)، سی اس اس (CSS) و جاوااسکریپت (JavaScript) انجام میشود، معمولا شما میتوانید با استفاده از این شغل به میانگین حقوقی 500 میلیون تومان برسید.
2.توسعه دهنده برنامه موبایل
در این بخش شما با استفاده از زبان های برنامه نویسی سی(C)، سی ++ (C++) و پایتون (PYTHON) میتوانید برنامه نویسی اندروید (Android)، آی او اس (IOS) و ویندوز (Windows) را انجام دهید. میانگین حقوقی این شغل 600 میلیون است.
3.مهندس نرم افزار
شما با انجام این حرفه میتوانید در حوزه برنامه نویسی، تعمیرات و اشکال زدایی با زبان های سی و سی پلاس پلاس (C++) و غیره کارکنید. میانگین حقوقی 700 میلیون است.
4.معماری سیستم ها
کار توسعه و نگهداری شبکه های کامپیوتری را انجام میدهید،میانگین حقوقی 700 میلیون است.
5.مهندسی یادگیری ماشین
در این رشته شما به درست کردن و توسعه سیستم های ماشین میپردازید و دارای میانگین حقوقی 750 میلیون است.
6.مهندس داده
این حوزه کاری به صورت تیمی و برای پردازش و ساختار سیستم داده های بسیار بزرگ است و میانگین حقوقی آن 800 میلیون است.
رشته انسانی
رشته انسانی یکی از دستهبندیهای رشتههای تحصیلی است که بر روی مطالعه و فهم عوامل اجتماعی، فرهنگی و روانشناختی در جامعه تمرکز دارد. این رشته به دانشجویان اجازه میدهد تا مفاهیم مرتبط با تاریخ، جغرافیا، زبانشناسی، ادبیات، علوم اجتماعی، فلسفه و روانشناسی را بررسی کنند. در طول تحصیل در رشته انسانی، دانشجویان با نظریات، روشها و مفاهیم مختلف مرتبط با انسان شناختی میشوند و به صورت کلی به درک بهتری از جوامع و فرهنگها میرسند.
تواناییهای مورد نیاز در رشته انسانی عموماً عبارتند از:
1.تحلیل و تفسیر دادهها: دانشجویان رشته انسانی باید توانایی تجزیه و تحلیل دادهها و اطلاعات را داشته باشند. آنها باید بتوانند اطلاعات را بهصورت منطقی و سازماندهی شده تفسیر کنند.
2.مهارتهای تحقیقاتی: برای انجام مطالعات و پژوهشهای مرتبط با رشته انسانی، دانشجویان نیاز به مهارتهای تحقیقاتی دارند. این شامل جمعآوری دادهها، انجام مصاحبهها، استفاده از منابع کتابخانهای و استفاده از روشهای تحقیقاتی است.
3.توانایی ارتباطی: دانشجویان رشته انسانی باید توانایی ارتباط مؤثر را داشته باشند. آنها باید بتوانند به طور کتبی و شفاهی ایدهها و نتایج تحقیقات خود را ارائه دهند و با دیگران در چارچوب همکاریهای تحقیقاتی و پروژهها هماهنگ شوند.
4.تفکر نقادانه: دانشجویان رشته انسانی باید توانایی تحلیل مسائل و تفکر نقادانه را داشته باشند. آنها باید قادر باشند فرضیات، تفسیرات و نظریات مختلف و به دست آوردن دیدگاههای مستقل و خلاقانه را به چالش بکشند.
5.علاقه به مطالعه و یادگیری: رشته انسانی نیازمند علاقه و اشتیاق به مطالعه و یادگیری است. دانشجویان باید توانایی خواندن و درک متون پیچیدهای که مرتبط با رشته شان هستند را داشته باشند.
6.دانش فرهنگها و زبانها: به عنوان دانشجوی رشته انسانی، مفهوم فرهنگ و زبان و نقش آنها در شکلگیری جوامع و تعاملات اجتماعی را باید درک کنید.
آمار شرکت کننده های رشته انسانی در حدود 400 هزار نفر است.
خبر خوش این است که یارتیچ همراه با یک تیم متخصص و کامل در کنار شما و همگام با شما پیش میرود تا پله های موفقیت را یکی پس از دیگری طی کنید و به رویای تحصیلی و درسی خود برسید.
در زیر مجموعه ای از رشته های مورد نیاز را برای شما تهیه کردیم تا کامل و راحت بتوانید در مورد رشته مناسب و مورد علاقه خود مطالعه کنید.
ما در تیم یارتیج با شعار یار همیشگی و همراه شما، تمام سعی و تلاش ما بر آن است که بتوانیم با در اختیار گذاشتن اطلاعات دقیق، علمی و معتبر یاری رسان شما در انتخاب رشته درست و اصولی باشیم. در این قسمت به رشته پرطرفدار حقوق خواهیم پرداخت و این رشته را از جوانب مختلف بررسی خواهم کرد.
تعریف رشته حقوق:
علم حقوق علمی است که با حمایت از قانون و دفاع از حق محرومان، تلاش میکند تا حق و عدالت در جامعه حاکم شود. در معرفی این علم باید گفت که هرگونه روابط اجتماعی که آثار حقوقی از آن ایجاد شود، موضوع علم حقوق قرار میگیرد. مربوط به روابط دولت و مردم باشد که به حقوق عمومی معروف است و یا شامل روابط خصوصی مردم میگردد که حقوق خصوصی نامیده میشود. نیاز به اطلاعات حقوقی در سطوح مختلف روابط بین فردی، روابط سازمانی و حتی روابط بین الملل وجو دارد.
گرایش های تحصیلی رشته حقوق:
این رشته در مقطع کارشناسی گرایش ندارد، در مقطع کارشناسی ارشد دارای گرایش های حقوق بین الملل، جزا و جرم شناسی، حقوق بشر، حقوق خانواده، حقوق هوایی، حقوق ثبت اسناد و املاک و ….میباشد.
دانشگاه های دارای رشته حقوق:
دانشگاه های دولتی،آزاد،غیر انتفاعی و پیام نور….
موقعیت های شغلی رشته حقوق:
وکالت دعاوی دادگستری، مشاور حقوقی بانک ها، شهرداری،شرکت ها و وزارتخانه ها و سردفتری دفاتر اسناد رسمی و….
موقعیت مهاجرتی رشته حقوق:
به طور کلی رشته حقوق رشته مهاجرت خیزی نیست، به علت این که قوانین معمولا در کشور مبدا و مقصد متفاوت است، اما در برخی کشور های ( به خصوص رشته حقوق بین الملل) به صورت محدود و به طور کلی بسته به عملکرد، سطح تحصیلات و تجربه کاری میتوان به ادامه تحصیل و کار فکر کرد.
برخی از دروس رشته حقوق:
به برخی از واحد های اصلی درسی از جمله متون حقوقی، حقوق اساسی، پزشکی قانونی، قواعد فقه، اصول فقه، آئین دادرسی مدنی و کیفری، حقوق اسلامی و اصول فقه اشاره کرد.
توانایی مورد نیاز رشته حقوق:
جسارت، قدرت استدلال، خلاقیت ذهنی، فن بیان خوب، تسلط بر زبان فارسی و عربی، توانایی در قانع کردن افراد توانایی حل مسئله و تحلیل حجم زیادی اطلاعات، رازداری، تحمل فشار روانی، آشنایی با خرد فرهنگها و عرف های اجتماعی، تهیه پیش نویس قراردادها، نامه ها و درخواست ها، تسلط بر روانشناسی، انسانشناسی و زبانشناسی، حقوقدان باید بتواند کسانی را که مورد خطاب او قرار میگیرند یا دادگاهی که مامور رسیدگی به دعوا است، با زبان سلیس و بلیغ قانع کند.
قطب نمای آینده شغلی رشته حقوق:
نمیتوان درآمد دقیقی را برای رشته حقوق تعیین کرد چون بسیار به عملکرد خود شخص وابسته است، زیرا حوزه های فعالیت متفاوت (کاری، ملکی، قانونی، طلاق، خانواده و….} و بسیار زیاد است اما شما میتوانید با فعالیت در حوزه وکالت ملکی و طلاق به درآمد بالایی دست یابید و همچنین به عنوان متخصص، مدیریت دفاتر حقوقی، کارمند و یا کارآفرین از رشته حقوق استفاده کنید.
توضیحات تکمیلی رشته حقوق :
برای گرفتن پروانه وکالت دادگستری فارغ التحصیلان این رشته باید در آزمون وکالت شرکت کنند، وکلا بسته به تواناییهایشان میتوانند درآمد های بسیار متفاوتی داشته باشند. بعد از گذراندن و قوبلی در آزمون وکالت و طی کردن دوره کارآموزی می توانید دفتر وکالت تاسس کنید.
آزمون وکالت چالش اصلی رشته حقوق:
نام نویسی و شرکت در آزمون وکالت کانون وکلای دادگستری با مراجعه به سایت سازمان سنجش کشور و آزمون وکالت قوه قضاییه کهبه نامی دیگر هم مورد خطاب قرار میگیرد یعنی آزمون مشاوران حقوقی نیز نامیده می شود، از طریق سایت سنجش sanjesh.org انجام می شود.
برای این که یک فرد بتواند در آژمون وکالت شرکت کند، باید از یک سری از ویژگی های برخوردار باشد که در اینجا به صورت مختصر به آن پرداختیم:
- تابعیت ایرانی
- مدرک کارشناسی حقوق، فقه و حقوق، فقه و مبانی حقوقی و معادل آن از دروس حوزوی و دانشگاهی با تایید مرجع معتبر
- داوطلبانی که مدرک کارشناسی ناپیوسته حقوق داشته باشند باید دروس دوره کارشناسی را در مقطع کاردانی گذرانده باشند.
- در زمان ثبت نام سن آن ها از چهل سال تمام در حوزه قضایی استان تهران و از پنجاه سال تمام در سایر حوزها بیشتر نباشد.
امید است که مقاله، اطلاعات لازم را در اختیار قرارداده باشد. این اطلاعات در خصوص رشته حقوق توسط واحد تحقیق و توسعه تیم یارتیچ از منابع بسیار معتبر تهیه و تنظیم شده است.
معرفی رشته دانشگاه فرهنگیان(دبیری):
. ما در این مقاله که توسط تیم تحقیق و توسعه سایت یارتیچ تهید تولید شده است به تمامی جوانب رشتههای دانشگاه فرهنگیان (تربیت معلم سابق) در جهت کمک به فرآیند انتخاب رشته، خواهیم پرداخت. در این رشته دانشجو طی واحد های درسی سعی در فراگیری روش های نوین آموزشی میکند تا برای تربیت دانش آموزان و مشتاقان آماده شود. قبولی در رشته های دانشگاه سراسری فقط از طریق آزمون سراسری امکان پذیر است، بر خلاف اکثر رشته های دانشگاهی که قبولی با رتبه صورت میگیرید، اما در دانشگاه فرهنگیان قبولی بر حسب تراز داوطلب و به صورت غیرمتمرکز انجام میشود. در این رشته در نهایت شما باید استخدام آموزش و پرورش شوید و به عنوان کارمند ثابت حقوق دریافت کنید.
گرایش های تحصیلی فرهنگیان:
امکان تحصیل در مقطع ارشد در دانشگاه های خاص وجود دارد.
دانشگاه های دارای رشته فرهنگیان:
امکان تحصیل تنها در دانشگاه های فرهنگیان وجود دارد. قبولی در دانشگاه فرهنگیان فقط به صورت غیرمتمرکز یعنی دو مرحلهایی انجام میشود یعنی ابتدا شما در کنکور شرکت میکنید و باید تراز قابل قبول حداقل ۷۵۰۰ را بدست آورید تا شما دعوت به مصاحبه شوید.
مصاحبه دانشگاه فرهنگیان:
همان طور که در بالا توضیح دادیم قبولی در دانشگاه فرهنگیان در تمامی رشتههای به صورت غیرمتمرکز یا دورمرحله ایی انجام می شود، که مرحله اول شرکت درکنکور سراسری و کسب تراز معیار است و مرحله دوم شرکت در مصاحبه است، تاکید مهم دعوت به مصاحبه اصلا به منزله قبولی در این رشته نیست. در جلسه مصاحبه دانشگاه فرهنگیان با سوالاتی از قبیل موارد زیر به چالش کشیده خواهید شد و از شما سوال میپرسند.
پرسش نامه مصاحبه فرهنگیان
در جلسه مصاحبه دانشگاه فرهنگیان سنجش اعتماد به نفس شما بسیار مورد توجه است.
در جلسه مصاحبه دانشگاه فرهنگیان سنجش فن بیان شما بسیار مورد توجه است.
در جلسه مصاحبه دانشگاه فرهنگیان سنجش علاقه به معلم شدن شما بسیار مورد توجه است.
در جلسه مصاحبه دانشگاه فرهنگیان سنجش تسلط شما بر احکام دینی بسیار مورد توجه است.
در جلسه مصاحبه دانشگاه فرهنگیان سنجش تسلط شما اطلاعات عمومی مثل جغرافیا، تاریخ و … بسیار مورد توجه است.
در جلسه مصاحبه دانشگاه فرهنگیان استفاده شما از اینترنت بسیار مورد توجه است.
مهاجرت رشته های فرهنگیان:
در رشته فرهنگیان شما تهعد به خدمت دارید و امکان مهاجرت به کشورهای دیگر در حوزه این رشته امکان پذیر نمیباشد مگر اینکه بتوانید برای خارج شدن از سیستم و پرورش با آن تسویه کنید.
زیر رشته های فرهنگیان:
- دبیری الهیات
- دبیری تاریخ
- آموزش تربیت بدنی
- دبیری زبان و ادبیات عربی
- دبیری جغرافیا
- دبیری علوم اجتماعی
- دبیری ریاضی
- دبیری فیزیک
- دبیری زبان انگلیسی
- مشاور تحصیلی
- و…
دروس تخصصی رشته فرهنگیان:
نمیتوان به طور دقیق مشخص کرد، زیرا در هر زیر شاخه شما باید دروس مربوط رشته مختص خود را بگذرانید، اما دو درس اصلی وجود دارند: ۱.روانشانسی تربیتی ۲.اصول فلسفه آموزش و پرورش و دروس شاخه مربوطه به رشته انتخابی
توانایی مورد نیاز رشته فرهنگیان:
توانایی انتقال مفاهیم از اصلیترین توانایی های لازم برای یک دبیر موفق است. از دیگر توانایی های لازم میتوان به آرامش و برخورد توام با صبر، گشاده رویی و اخلاق نیکو، تقوا و دینداری و در نهایت علاقه به آموزش و تدریس اشاره کرد.
موقعیت و آینده شغلی فرهنگیان:
اصلی ترین حوزه شغلی برای فارغ التحصیل های رشته دبیری کار در آموزش و پرورش است که با توجه به شرایط فعلی این سیستم در بازه های زمانی گوناگون اقدام به جذب دبیر در رشته های گوناگون اقدام به جذب دبیر در رشته های گوناگون میکند.
ورود به حوزه های آموزش در موسسات و سازمان های غیردولتی از دیگر حوزه های مطرح برای این دسته از محصلین است.
معرفی رشته مشاوره:
انتخاب رشته به عنوان یکی از سرنوشت سارترین انتخاب هایی است که هر فرد می تواند با انجام درست آن گامی محکم و بزرگ برای ساختن آینده خود بردارد به همین سبب وب سایت یارتیج با هدف کمک در این امر خطیر و حساس اقدام به تولید مقاله های معرفی مشاغل و رشته ای دانشگاهی کرده است، در این مطلب به طور کامل به رشته مشاوره خواهیم پرداخت.
مشاور به افراد آموزش میدهد که چه کنند تا دچار بحران های روحی نشوند و راه پیشرفت و تکامل را راحت تر و سریع تر طی نمایند. بخش دیگری از فعالیت های مشاوره هم شامل افرادی میشود که دچار بحران شده اند و اکنون نمیدانند که چگونه از بحران مورد نظر عبور کرده یا با آن کنار بیایند، در اینجا مشاور به فرد مراجعه کننده کمک میکند تا بتواند بر بحران موجود غلبه کند. مشاوره بیشتر جنبه کاربردی دارد و از تحقیقات و داده های روانشاسی برای حل مشکلات مردم یاری میگیرد؛ مردم عادی که با بحران های روحی روبرو هستند.
گرایش های تحصیلی رشته مشاوره:
این رشته در مقطع کارشناسی گرایش ندارد، اما در مقطع کارشناسی ارشد دارای گرایش های خانواده، مشاور شغلی، مدرسه و توانبخشی است و همچین امکان ادامه تحصیل در مقطع دکتری در رشته مشاوره امکان پذیر است.
دانشگاه های دارای رشته مشاوره:
دانشگاه های دولتی، فرهنگیان، آزاد ، غیرانتفاعی و پیام نور
موقعیت مهاجرتی رشته مشاوره:
شما میتوانید برای ادامه تحصیل در کشورهای خارجی برای مقطع ارشد و دکتری اقدام کنید و همچنین با توجه به هدفگذاری، توانایی و میزان پشتکار خود میتوانید در کشورهای دیگر مشغول به کار شوید و پس از چندسال کار امکان گرفتن اقامت دائم کشور مقصد وجود دارد.
برخی از دروس رشته مشاوره:
می توان به آمارتوصیفی، مبانی جامعه شناسی، روان شناسی یادگیری، زبان انگلیسی، روان شناسی رشد، آماراستنباطی، مبانی راهنمایی و مشاوره اشاره کرد.
توانایی مورد نیاز برای رشته مشاوره:
خوب گوش دادن و خوب سخن گفتن دو ویژگی مهم و ضروری برای دانشجو رشته مشاوره است. یک مشاور باید بتواند با صبر و بردباری و آرامش درونی خود، فضای مناسبی را برای مراجعه کننده ایجاد کند و به او اجازه دهد که خود را تخلیه و دغدغه های ذهنی خویش را بیان کند. یک مشاور خوب باید از مسائل اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و مذهبی جامعه نیز اطلاع داشته باشد.
آینده شغلی رشته مشاوره:
یک فارغ التحصیل رشته مشاوره میتواند در دفتر مشاوره خود یا دیگران، آموزش و پرورش به عنوان مشاور مدارس و غیره، در بهزیستی، کمیته امداد، فرهنگسراها، مراکز بازپروری زندان ها، و تمامی اماکن مربوط به حوزه مشغول به کار شود.
رشته فقه حقوق یکی از رشتههای حقوقی است که به مطالعه و تحلیل قوانین اسلامی و اصول فقهی در حوزه حقوق میپردازد. این رشته بررسی مفاهیم و ضوابط شرعی در قوانین مختلف، از جمله حقوق خانواده، حقوق مدنی، حقوق تجارت و سایر حوزههای حقوقی را در بر میگیرد.
دروره تحصیلی فقه حقوق:
دانشجویان با مبانی علمی و فلسفی فقه اسلامی آشنا میشوند و قوانین اسلامی را در حوزههای مختلف بررسی میکنند. آنها با منابع اصلی فقهی مانند قرآن، سنت، اجماع و عقل نیز آشنا میشوند و قوانین موجود با اصول و ضوابط شرعی مقایسه میکنند.
گرایش های تحصیلی رشته فقه حقوق:
در مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد میتوانند علاوه بر تحصیل در این رشته در تمامی رشته های مرتبط با با رشته الهیات، رشته فقه و حقوق ادامه دهند و یا وارد حوزه علمیه شوند.
دانشگاه های دارای فقه حقوق:
تمامی دانشگاه های دولتی،آزاد،غیرانتفاعی و پیام نور….
توانایی ها لازم در رشته فقه حقوق:
دانشجویان با مسائل پیچیده و اخلاقی در حوزه حقوق اسلامی مواجه میشوند. آنها باید توانایی تفسیر و تبیین قوانین اسلامی را در موارد مختلف داشته باشند و به تحلیل و بررسی مسائل حقوقی از منظر اسلامی بپردازند. فارغالتحصیلان این رشته میتوانند در حوزههای مختلفی شغلی فعالیت کنند. از جمله میتوان به کار در دستگاههای قضایی، سازمانهای حقوقی، مراکز تحقیقاتی و آموزشی، مشاوره حقوقی و تدوین قوانین اشاره کرد.
الزامات مطالعه در رشته فقه حقوق :
این رشته نیازمند داشتن علاقه به مباحث فقهی و حقوقی، تسلط بر زبان عربی و توانایی تفکر تحلیلی است. همچنین، برای پیشرفت در این رشته، مطالعه و تحقیقات بیشتر در حوزه فقه و حقوق اسلامی توصیه میشود.
رشته فقه حقوق و تفاوت آن با رشته حقوق:
رشته حقوق و فقه حقوق دو رشته مرتبط در حوزه حقوق هستند، ما تفاوتهایی نیز بین آنها وجود دارد.
1.رشته حقوق: رشته حقوق به مطالعه و تحلیل سیستم قوانین و قوانین مرتبط با جامعه میپردازد. دانشجویان رشته حقوق در این رشته به یادگیری قوانین مختلف، ساختار قضایی، روشهای تفسیر قوانین و حل اختلافات حقوقی میپردازند. آنها میتوانند به عنوان وکیل، قاضی، مشاور حقوقی و مسئولان حقوقی در سازمانها و شرکتها فعالیت کنند.
2.رشته فقه حقوق: رشته فقه حقوق به مطالعه و تحلیل قوانین اسلامی و اصول فقهی مرتبط با حقوق میپردازد. دانشجویان رشته فقه حقوق در این رشته به یادگیری قوانین اسلامی، مبانی فقهی، روشهای استنباط حکم و تفسیر قوانین اسلامی میپردازند. آنها میتوانند به عنوان محققان دینی، مدرسان حوزه علمیه، مشاوران حقوقی اسلامی و قضات شرعی فعالیت کنند.
بنابراین، تفاوت اصلی بین رشته حقوق و فقه حقوق در منبع و مبنای قوانینی است که مورد مطالعه قرار میگیرند. رشته حقوق برقوانین مدنی و مدنی-قانونی تمرکز دارد، در حالی که رشته فقه حقوق بر قوانین اسلامی و اصول فقهی تمرکز دارد.
موقعیت های شغلی فقه حقوق:
1.وکیل دادگستری
2.دفتر ازدواج و طلاق
3.تدریس در دانشگاه و دبیرستان
4.محقق و پژوهشگر
5.کارشناس در مراکز قضایی،صدا و سیما و ….
6.مبلغ مسائل اسلامی در سطوح جهانی
موقعیت مهاجرتی رشته فقه حقوق:
به طور کلی امکان تحصیل در رشته فقه حقوق در خارج کشور مثل سایر رشته تقریبا وجود ندارد، اما بسته به کشور مقصد امکان مهاجرت و انجام پروژه های تحقیقاتی وجود دارد.
برخی از دروس رشته فقه حقوق:
دروس عمومی مانند فارسی،اندیشه،تربیت بدنی، دروس پایه مانند آموزش عربی، مبانی کامپیوتر، تاریخ اسلام و …. و دروس تخصصی اختیاری و اجباری مانند اصول فقه، روش تحقیق، آیات الاحکام و ….
توانایی لازم برای فقه حقوق:
قدرت بیان، استدلال ذهنی و عملی، منطق بالا، شهامت و جسارت، مسلط بودن بر ادبیات و عربی و ….
ما در تیم یارتیج با شعار یار همیشگی و همراه شما، تمام سعی و تلاش ما بر آن است که بتوانیم با در اختیار گذاشتن اطلاعات دقیق، علمی و معتبر یاری رسان شما در انتخاب رشته درست و اصولی باشیم. در این قسمت به رشته پرطرفدار مدیریت بازرگانی خواهیم پرداخت و این رشته را از جوانب مختلف بررسی خواهم کرد.
تعریف رشته مدیریت بازرگانی:
آموزش نیروی انسانی مختصص مورد نیاز سازمانها، ادارهها و شرکتهای دولتی و خصوصی و نیز آشنایی دانشجویان با کاربرد روشهای علمی در مدیریت هدف اصلی این رشته است. مجموع فعالیتها و روشهایی برای مدیریت و سازماندهی عملیات تجاری در یک سازمان استفاده میشود.این حوزه شامل برنامه ریزی،سازماندهی و کنترل فعالیت های تجاری است. این رشته دربرگیرنده مدیریت منابع انسانی، مدیریت مالی، مدیریت عملیات، بازاریابی، مدیریت زنجیره تامین و استراتژی های کسب و کار است. قصد و هدف اصلی مدیریت بازرگانی بهبود عملکرد سازمان و دستیابی به اهداف تجاری است.
گرایش های مدیریت بازرگانی:
در مقطع کارشناسی گرایشی ندارد، اما در مقطع کارشناسی ارشد دارای
- گرایش بازاریابی
- گرایش بازرگانی بین المللی
- گرایش تجارت الکترونیکی
- گرایش بازرگانی داخلی
- گرایش کار آفرینی
- گرایش مدیریت استراتژیک
نکته مهم:رشته مدیریت بازرگانی از هر سه رشته تجربی، ریاضی و انسانی دانشجو میپذیرد و در واقع رشته شناور محسوب میشود.
دانشگاه های دارای رشته مدیریت بازرگانی:
دانشگاه های دولتی، آزاد، غیرانتفاعی و پیام نور
فرصت های شغلی مدیریت بازرگانی:
یک حوزه گسترده است که فرصت های شغلی متنوعی را در بر میگیرد، در ادامه به چند مورد از آن ها اشاره میکنیم:
- مدیرعملیات: مسئولیت برنامه ریزی و کنترل فعالیت های روزانه یک سازمان را بر عهده دارید. شامل مدیریت زنجیره تامین، مدیریت موجودی، برنامه ریزی تولید و مدیریت پروژه ها میشود.
- مدیربازاریابی: مسئولیت برنامه ریزی و اجرای استراتژی های بازاریابی یک سازمان را بر عهده دارید، این حوزه شامل تحقیقات بازار، تبلیغات، روابط عمومی و توسعه محصول میشود.
- مدیرفروش: مسئولیت تیم فروش یک سازمان را بر عهده دارید و مسئول برنامه ریزی های استراتژی فروش، آموزش و راهنمای فروشندگی تحقیقات بازار میشود.
- مدیرمالی: مسئولیت مدیریت منابع مالی، بودجه بندی، تجزیه و تحلیل مالی، مدیریت سرمایه و تصمیم گیریهای مالی یک سازمان را بر عهده دارید.
- مدیر زنجیره تامین: مسئولیت مدیریت فرآیند تامین کالا و خدمات ،مدیریت روابط با تامین کنندگان و بهینه سازی زنجیره تامین را بر عهده دارید.
- مدیر پروژه: مسئولیت مدیریت و کنترل پروژه های مختلف یک سازمان، تخصیص منابع، کنترل هزینه و زمان و گزارشدهی را بر عهده دارید.
- مدیر روابط عمومی: مسئولیت برقراری و حفظ روابط عمومی با مشتریان و سایر ذینفعان، ارتباطات داخلی و خارجی،رویدادها و مدیریت عمومی یک سازمان را بر عهده دارید.
موقعیت مهاجرتی مدیریت بازرگانی:
این رشته یک حوزه شغلی که در بسیاری از کشورها فرصت های مهاجرتی مناسبی را داریم، مهاجرت به عنوان یک مدیر بازرگانی به شما امکان دسترسی به بازارهای جدید، توسعه کسب و کار و افزایش موقعیتهای شغلی را میدهد.چند مثال از کشورهای محبوب:
- کانادا: امکان مهاجرت در حوزه کسب و کارهای کوچک
- استرالیا: برنامه مهاجرتی برای کسب کارهای نوپا و موفق
- آمریکا: فرصت های زیادی را برای سرمایه گذاری و مدیریت کسب و کار
برخی از دروس رشته مدیریت بازرگانی:
اصول حسابداری، اقتصاد، ریاضیات، کامپیوتر و کاربرد آن، آمار، مدیریت مالی و….
توانایی لازم برای تحصیل در رشته مدیریت بازرگانی:
برخی از ویژگیهای لازمه برای تحصیل در این رشته عبارت هستند از:
- دانش و فهم درباره عملکرد و مفاهیم اصلی مدیریت
- توانایی تجزیه و تحلیل
- مهارت های ارتباطاتی
- دانش در حوزه بازاریابی و فروش
- توانایی مدیریت زمان
- دانش در حوزه مالی حسابداری
- توانایی کار تیمی
- دانش در حوزه قوانین تجارت
- توانایی حل مسئله
- دانش در حوزه فناوری اطلاعات
ما درسایت یارتیج با جمع آوری اطلاعات و دوره های مختلف آموزشی و پرورشی متناسب با نیاز افراد در مسیر رشد و تعالی و مهارت آموزشی تا رسیدن و کسب شغل مورد علاقه شما در کنارتان خواهیم بود و در اینجا با توجه به اهمیت رشته روان شناسی در فرآیند انتخاب رشته به جوانب مختلف این رشته پرداخته شده است.
تعریف رشته روانشناسی:
از آنجا که امروزه فکر و اندیشه انسانها پایه هر عمل و فعالیتی میباشد، شناخت و درمان مسائل و مشکلات مربوط به آن نیز بسیار مهم است، روانشناس کسی است که رفتار، شخصیت، روابط بین فردی، یادگیری و انگیزش را در انسان به شکل حرفهایی مورد بررسی قرار میدهد. و همچنین روانشناسی شاخه ای از علوم زیستی است که هم به مطالعهی عینی رفتار قابل مشاهده میپردازد و هم به فهم و درک فرآیندهای ذهنی که مستقیما قابل مشاهده نبوده و بر اساس دادههای رفتاری و عصب زیستی شناختی قابل استنباط است، توجه دارد.
گرایش های روانشناسی:
این رشته در مقطع کارشناسی دارای ۴ گرایش عمومی، کودکان استثنایی، بالینی، صنعتی و سازمانی است و این گرایش ها در کارشناسی ارشد بیشتر هم میشود. دارای گرایش های روانشناسی: بالینی، خانواده درمانی، سنجش و اندازهگیری، صنعتی و سازمانی، بالینی کودک و نوجوان، اسلامی است. این رشته درمقطع دکتری نیز قابل تحصیل است.
دانشگاه های دارای روانشناسی:
تمامی دانشگاه های دولتی، آزاد اسلامی، غیرانتفاعی و پیام نور
موقعیت مهاجرتی رشته روانشناسی:
رشته روان شناسی از پرطرفدارترین رشته های گروه انسانی و جز رشته های شناور محسوب می شود، با داشتن مدرک کارشناسی ارشد روانشناسی این امکان وجود دارد که در بسیاری از کشورها فرصت شغلی مهیا شود. بنابراین کسانی که قصد تحصیل کارشناسی ارشد در خارج در رشته روانشناسی را دارند، با داشتن سایقه تحصیلی مناسب و رزومه حرفه ایی و کاری خوب و مدرک زبان با نمره بالا، شانس بالایی در گرفتن پذیرش تحصیلی و شغلی خواهند داشت.
مهم ترین واحد های درسی رشته روان شناسی:
ازجمله واحد های درسی مهم در این رشته می توان به روان شناسی تجربی، اصول اساسی در روان شناسی، آمار استنباطی و فلسفه اسلامی اشاره کرد.
نکته تکمیلی و مهم در مورد رشته روانشناسی:
رشته روانشناسی از هر سه رشته تجربی، ریاضی و انسانی دانشجو میپذیرد و در واقع رشته شناور محسوب میشود.
توانایی لازم برای تحصیل در رشته روان شناسی:
دید عمیق نسبت به مسائل اطرف، دارای روحیه پر جنب و جوش و پویا، ذات هوشیار و جستوگر، توان تجزیه و تحلیل بالا، احساس مسئولیت پذیری اخلاقی، صبر و شکیبایی در شنیدن و گوش دادن، قردت بیان و سخنوری با هوش کلامی بالا
توضیحات تکمیلی در رشته روان شناسی:
این رشته هنوز در کشور جایگاه واقعی خود را پیدا نکرده است و مردم اغلب تفاوت روان پزشک و روان شناس را نمی دانند اما یک فرد با انگیزه قوی و پشتکار می تواند به یک فرد بسیار موفق در این رشته تبدیل شود. حتی مدیریت یم مرکز مشاوره را بر عهده بگیرد و از این راه کسب درآمد کند.
معرفی رشته مدیریت مالی:
رشته مدیریت مالی یکی از رشتههای محبوب در حوزه مدیریت است که به دانشجویان مفاهیم و تکنیکهای مدیریت مالی را آموزش میدهد. این رشته برای افرادی که علاقهمند به مباحث مالی، اقتصاد و تجارت هستند، مناسب است.
در رشته مدیریت مالی، دانشجویان با مباحثی مانند بودجهریزی، سرمایهگذاری، تحلیل و ارزیابی پروژهها، مدیریت ریسک، تصمیمگیری سرمایهگذاری و تامین مالی آشنا میشوند. آنها نیز با استفاده از ابزارهای مالی و نرمافزارهای مدیریت مالی، میتوانند تحلیلهای مالی انجام داده و تصمیمات استراتژیک مالی را برای سازمانها و شرکتها اتخاذ کنند. این مطالب چکیده تمام آنچه در خصوص رشته مدیریت مالی مورد نیاز شما هست، در وب سایت یارتیچ جمع آوری و تدوین شده است تا بتواند به داوطلبینی که قصد انتخاب رشته و یا تصمیم گیری در این خصوص را دارند، کمک کند.
گرایش های تحصیلی مدیریت مالی:
در حوزه کارشناسی گرایشی ندارد، اما در حوزه کارشناسی ارشد دارای گرایش های
- مهندسی مالی و مدیریت ریسک
- بانکداری
- بیمه
- مستغلات
- حقوق مالی
- تامین مالی
- سرمایه گذاری در نفت و گاز
دانشگاه های دارای مدیریت مالی:
دانشگاه های دولتی، آزاد، غیرانتفاعی و پیام نور
موقعیت های شغلی مدیریت مالی:
فارغالتحصیلان رشته مدیریت مالی میتوانند در بخشهای مالی ومدیریتی شرکتها، بانکها، صندوقهای سرمایهگذاری، موسسات مالی، شرکتهای بیمه و سایر سازمانها و موسسات مشغول فعالیت شوند. همچنین میتوانند به عنوان مدیرآنالیز، مشاوران مالی، تحلیلگران مالی و استراتژیک همچنین مدیران سرمایهگذاری فعالیت داشته باشند.
رشته مدیریت مالی از نظر فرصتهای شغلی و حقوقی نیز جذاب است. با توجه به اهمیت مدیریت مالی در سازمانها و شرکتها، تقاضا برای فارغالتحصیلان این رشته بالاست و این امر میتواند فرصتهای شغلی مناسبی را برای آنها فراهم کند.
بنابراین، رشته مدیریت مالی برای افرادی که علاقهمند به مباحث مالی هستند و میخواهند درحوزه مدیریت و استراتژیک فعالیت کنند، گزینهی مناسبی است.
موقعیت مهاجرتی رشته مدیریت مالی:
مدیریت مالی یک حوزه شغلی است که در بسیاری از کشورها فرصتهای خوبی برای مهاجرت و کار پیدا کردن وجود دارد. با این حال، موقعیت مهاجرتی در زمینه مدیریت مالی به عوامل مختلفی بستگی دارد، از جمله:
تخصص وتجربه: داشتن تخصص و تجربه قوی در حوزه مدیریت مالی میتواند فرصتهای مهاجرتی را افزایش دهد. اگر شما تحصیلات و تجربه کاری قوی در این زمینه دارید، میتوانید به راحتی در کشورهای دیگر شغل پیدا کنید.
نیازهای بازار: موقعیت مهاجرتی در حوزه مدیریت مالی به نیاز بازار کار در کشور مقصد شما بستگی دارد. برخی کشورها نیاز به متخصصان مالی دارند برای جذب استعدادهای بینالمللی، برنامههای مهاجرتی ویژهای را ارائه میدهند.
زبان: آشنایی با زبان کشور مقصد نقش مهمی در موفقیت شما در مهاجرت دارد. برخی کشورها ممکن استرای اعطای ویزای کار به شما، آزمون زبان را الزامی بدانند.
تحصیلات: در برخی کشورها، داشتن مدرک تحصیلی مرتبط با مدیریت مالی میتواند به شما کمک کند تا به راحتی ویزای کار دریافت کنید.
شبکهسازی: ایجاد شبکههای حرفهای و ارتباط با افرادی که در صنعت مدیریت مالی فعالیتیکنند، میتواند در موفقیت شما در مهاجرت و یافتن فرصتهای شغلی مفید باشد.
به طور کلی، برای مهاجرت به عنوان مدیر مالی، شما باید تخصص و تجربه قوی داشته باشید و بازار کار در کشور مقصد خود را بررسی کنید. همچنین، ممکن است نیاز به انجام مراحلی مانند ارائه مدارک، آزمونها و مصاحبههای مربوطه داشت.
دروس رشته مدیریت مالی:
یک سری دروس عمومی مشترک با بقیه رشته ها مانند: زبان انگلیسی، ادبیات فارسی، اندیشه اسلامی و …. و دروس تخصصی شامل: روانشناسی کار، اقتصاد خرد، اصول حسابداری، ریاضیات کاربردی، حقوق تجارت، مدیریت استراتژیک و …. را شامل میشود.
توانایی مورد نیاز برای رشته مدیریت مالی:
مدیریت مالی یک فرآیند پیچیده است که نیازمند تواناییهای متعددی است. در زیرتواناییهایی که برای مدیریت مالی مورد نیاز است را بررسی خواهیم کرد:
تحلیل مالی: توانایی تحلیل و بررسی اطلاعات مالی، شامل صورتهای مالی، گزارشات مالی و دادههای مالی است. این توانایی که به مهارت دقت و تمرکز بسیار بستگی دارد، به شما کمک میکند تا از وضعیت مالی سازمان یا پروژه خود آگاه شوید و تصمیمهای مالی را براساس اطلاعات قابل اعتماد بگیرید.
برنامهریزی مالی: توانایی برنامهریزی و تدوین بودجههای مالی است. شما باید بتوانید هدفهای مالی را تعیین کنید، بودجههای سالانه و ماهانه را تهیه کنید و منابع مالی را بهینه تخصیص دهید.
مدیریت جریان نقدی: توانایی مدیریت و کنترل جریان نقدی سازمان یا پروژه است. شماباید بتوانید درآمدها و هزینهها را پیشبینی کنید، نقدینگی را مدیریت کنید و اقدامات لازم را برای حفظ تعادل مالی انجام دهید.
تصمیمگیری مالی: توانایی ارزیابی گزینههای مالی و انتخاب بهترین راهکارها است. شما باید بتوانید تصمیمهای مالی را با توجه به محدودیتها و هدفهای سازمان یا پروژه بگیرید.
ارتباطات مالی: توانایی ارائه گزارشات مالی به صورت قابل فهم و قابلیت ارتباط موثر با سایر اعضای سازمان است. شما باید بتوانید اطلاعات مالی را به طور کامل و دقیق منتقل کنید و با دیگران درباره مسائل مالی بحث و تبادل نظر کنید.
دانش قوانین و مقررات مالی: توانایی درک و رعایت قوانین و مقررات مالی مربوط به صنعت منطقه جغرافیایی شما است. این شامل مفاهیم مالی، مالیاتی، حسابداری و سایر قوانین مرتبط با مدیریت مالی است.
استراتژی مالی: توانایی تعیین استراتژیهای مالی بلندمدت برای رشد و پیشرفت
رشته هنر و زبان
..
..